dilluns, 21 de març del 2011

Ràdio: Josep Porcar

Fent un tomb desvagat per una llibreria em trobo, mig amagat, el llibre La culpa, premi Vicent Andrés Estellés de poesia 1998, dels XXVII Premis Octubre, de Josep Porcar. És clar que me'l compro, quan un llibre et busca a tu, l'has de tenir, no hi ha excuses. En Josep, però, també és un blogaire important, a part d'un poeta, i el trobareu, els pocs que encara no el coneixeu, aquí, al Salms.  També podeu llegir-lo en la publicació que ha fet del seu llibre Els estius en .pdf i, si ho voleu, també en vam parlar una mica a la ràdio.

8 comentaris:

en Girbén ha dit...

T'acabo d'escoltar... I entenc que es faci difícil dir de la panòplia que estén el Josep als Salms.
Vull insistir en la ingent feinada que fa amb la poesia audiovisual. Per a mi un dels sostres de qualitat de la nostra xarxa. A ell li dec la descoberta de més d'un poeta que em farà companyia per sempre.

Clidice ha dit...

Girbén sempre em resisteixo a parlar de poesia, i en Josep voltava per la meva taula des del principi, perquè en aquest espai, i per motius d'horari i oients potencials, no puc ni gosar anar més enllà de dir: "ves i mira-ho". La realitat és, també, que certs autors m'agrada més gaudir-los que no pas explicar-los, una mica com em passa amb tu.

Xavier Aliaga ha dit...

Trobe magnífic Clidice que hages fet l'excepció amb Porcar, gran poeta i responsable d'un dels millors blocs d'idees de l'actualitat. Després escoltaré l'entrevista amb moltíssim interés.

Clidice ha dit...

Xavier Aliaga ara, llegint el teu article d'avui, estava pensant en com sou d'importants els autors de la zona sud del nostre país (digues-li Utopia), per a la nostra cultura. Quan vas pel món, per molt que t'hi entestis no aconsegueixes veure les ratlles que separen. Dit això, Josep Porcar és algú important per a mi, i em consta que ho és per a molta gent, no cal dir com n'és per la NOSTRA cultura. A més és de Castelló, i jo els tinc flaca ;)

Angel Corrochano ha dit...

Gracias por la información. La verdad es que no lo conocía, peso por los enlaces.
un abrazo

Puigmalet ha dit...

I en Josep excel·leix en l'estètica blocaire, igual que fa algun dels teus comentaristes.Els estius em van encantar.

Unknown ha dit...

Em sent doblement honorat, per la teua atenta dedicació i perquè avui és el Dia de la Poesia. M'has pillat en uns dies difícils, desgràcies familiars..., que passaran, espere, aviat. En el teu treball i generositat he trobat una estona d'alleujament. Una abraçada.

PS. Per cert, això de personatge ho seràs tu... XD

Clidice ha dit...

Ángel Josep és una referencia de la blogosfera catalana, uno de los que pican piedra por la cultura de nuestro país, el que sea ;)

Puigmalet La culpa no és Els estius, em té força entretinguda, però això ja ho tinc jo, que m'entretinc amb coses :) L'estètica d'en Porcar, impecable.

Josep Porcar ups! estaves aquí, i nosaltres xerrant de tu sense saber-ho (rubor). Potser la millor manera de fer el Dia de la Poesia és parlar d'algun poeta i no pas d'un "dia de ...". En tot cas, en aquest nostre món de zeros i uns, tots som personatges, encara que alguns en som secundaris i d'altres l'star system, però ja està bé, així sempre podem mirar-vos i admirar-vos :)