dilluns, 9 de maig del 2011

Se m'acut que ...

Dansa de Cogul. Roca dels Moros, Cogul, Lleida

... les dones que feien les pintures en les coves prehistòriques potser no cobraven.

Unes opinions interessants en un blog molt interessant aquí.

I d'altres aquí, aquí

15 comentaris:

Garbí24 ha dit...

son moltes les feines importants que no es cobren....i en tots els sexes.
bona setmana

El porquet ha dit...

Les dones sempre han jugat un paper fonamental en totes les societats. Certament, massa cops, gens remunerat però vital per al desenvolupament de les diverses economies.

Galderich ha dit...

Cobrava algú? Potser un tall de bistec més suculent...

PD. Per cert, interessants els enllaços.

Mr. Aris ha dit...

has descobert una teoria etic com diu el Marvin Harris...

Miquel Saumell ha dit...

La Clidice cobra per escriure el seu blog? Doncs jo tampoc, ni un cèntim, i al darrere del radar no hi ha cap senyora. Els blogs d’avui en dia són les pintures rupestres d’aquella època, no creus? Hi ha ganes d’explicar coses, ja sigui amb dibuixos o amb paraules. Poc ha canviat el món, però en aquest cas de discriminació sexual cap ni una.

Allau ha dit...

Clídice, que sexista t'has llevat aquest dilluns!

Anònim ha dit...

El que més m'ha agradat és això d'arte levantino", grrrrr!!

Unknown ha dit...

M'agraden molt els dibuicxos del tercer enllaç, una mena de còmic genial.
Que no sonm tan diferents, com diu Rodrigo Balbín, em sembla evident. Si mirem els nostres murs i els nostres grafittis i pensem que els trobaran d'aquí a 30000 anys, què imaginaran de nosaltres els nostres descendents?

Sergi ha dit...

Ostres, i si eren homes, sí que cobraven? Això em sorprendria.

Francesc Puigcarbó ha dit...

hi és clar que no cobraven, encara s'havia d'inventar la rúpia.

Angel Corrochano ha dit...

Es que la Odisea la escribió Homero a partir de diferentes cantos y versos populares. Fue reiterpretado cada vez que se recitaba de memoria, en su transmisión oral, hasta que definitivamente se transcribió ...
La propiedad intelectual es un invento reciente, lógica consecuencia de la aplicación de las teorías de mercado al arte. Por lo tanto no ha existido siempre y evidentemente desaparecerá, con el tiempo.
un abrazo

María ha dit...

Sens dubte volguda CLI,

el que em jor fem en aquesta vida és tot allò pel que mai cobrem:-)

Gust...pur gust, per això és el que millor ens surt.

És clar que aquestes pintures, eren pur divertimento, amb independència del simbolisme que tinguessin per a ells... curiós ho flacuchas que són les figures ( a parte de sus prominencias:-)

Un petó bonica i feliç dimarts.

Elfreelang ha dit...

A mi lamentablement se m'acut que hem tornat a les cavernes perquè al pas que anem no cobrarem ningú

Clidice ha dit...

garbí24 bé, en la frase hi ha un parany, un intent de fer veure el que sempre pensem en aquests casos, sense ni tan sols qüestionar-nos-ho: un home pintant en una cova :)

El porquet les dones som la meitat (més una :P) de la població, i una meitat que, per a la història, ha passat com a inexistent. Per això cal fer-les visibles, si estudiem història veiem que cal fer-ne una de nova, la de les dones, perquè fins ara ningú no n'ha parlat gaire. Talment com si la història anés pel seu camí, del bracet dels homes, mentre nosaltres sargíem mitjons.

Galderich sabia que t'agradarien, sempre hi ha bons motius per discutir-ho això de l'art oi :)

Aris home, moltes gracies!, la veritat és que no negaré mai el meu pòsit marxista, però d'aquí a sentar càtedra hi van eons! :)

Miquel Saumell una bona forma de veure-ho, ja teníem la definició com a grafits i ara com a pintures rupestres. Sortosament els blogs són força igualitaris :)

Allau sexista vol dir afeccionada al sexe? ^^ així si eh! que d'ençà que vaig deixar el tabac em queden pocs vicis divertits :D

Clidice ha dit...

josepmanel i doncs? "arte levantino por las mañanas". D'acord, ja me'n vaig al racó de pensar, que és molt dolent :)

Eulàlia Mesalles oi que si? quan vaig veure'ls vaig passar-me una bona estona xalant d'allò més :) I respecte als descendents, de tot cor, que pensin el que vulguin, però que hi siguin! :)

Xexu ves a saber! ^^ aquí hi ha un dels paranys de la frase :)

Puigcarbó ara m'has mort! però potser ho cobraven en espècies oi? :)

Ángel los dioses de los ateos te oigan! :) para mi los derechos de autor sólo son una forma de hacer el juego al sistema, por tanto espero, de todo corazón, que el mundo cambie para que quepan los artistas, sin ninguna coletilla añadida.

María si que lo pensé: "vaya tetas!", eso si, caidísimas eh! ;) Un beso!

Elfreelang tornar a la tribu no ha de ser pas dolent i, si vols que t'ho digui, caldrien molts i molts anys d'ensinistrament per reintroduir el concepte de guany compartit. Molt em temo que, tots i cadascun de nosaltres, no sabem funcionar gaire fluidament en això de deixar de guanyar. Haurem d'esforçar-nos. :)