dimarts, 10 d’abril del 2012

Una dona, una pistola ...

Finalment la tan esperada Setmana Santa, amb els seus quatre dies sencers plens de ... no fer res! Al final, el dissabte caiem en la temptació -quina setmana pot ser la millor per fer-ho?- i aconseguim tres pel·lícules: Gomorra, L'illusioniste -per fí en vídeo!- i Una dona, una pistola i una botiga de fideus xinesos. La primera encara no l'he vist, la segona ja l'havia vist al cinema però no m'ha sapigut gens de greu de reveure-la i la tercera, basada en la pel·lícula dels germans Coen, Sang fàcil, em sembla talment un Shakespeare traslladat als paisatges més bells i més desolats -el pas de Jiayu- del desert del Gobi, a tocar de la Gran Muralla-, on els personatges es mouen sempre pel tall de les muntanyes, sense massa opcions per triar, sempre a la vora del precipici, sense saber mai massa quin serà el proper aconteixement que els menarà l'existència. Paisatges bellíssims, acció sota la lluna plena, personatges arquetípics, pocs i ben cuidats, i una història on no hi ha bons ni dolents, o potser és que només hi ha humans, o només dolents, i les seves passions dutes a la caricatura.
Atenció als detalls divertits com la "sirena" de la policia (guàrdia imperial). I és que són aquests els detalls que m'enamoren!

Bonus track:

12 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

I no cal ni dir que aquests títols estan disponibles en versió catalana i en canvi costa Déu i ajuda poder-les trobar doblades a l'español.

Clidice ha dit...

Doncs MARTELL la xinesa sí que està doblada al català, el mal és que el títol de la portada és el que és :( L'Illusioniste està doblada a l'espanyol, cosa del tot ridícola, si considerem que a les pel·lícules de Chomet només s'entenen dues o tres paraules, però ja se sap, a fer el ridícol no ens guanya ningú.

Mr. Aris ha dit...

sembla molt bona, tinc que llogar-la.
I sang fàcil es un clàssic! molt bona recomanació!

Anònim ha dit...

"L'illusioniste" ja l'he vist (excelo·lent!); "Gomorra" ja caurà; la dels fideus... Dona, la referència de "Sangre fàcil" és un bon esquer, però aquest tipus de pel·lícula em sembla tan amanerat i tan histriònic... Però no desaprofitaré l'ocasió si se'm presenta.

Francesc Puigcarbó ha dit...

que hi surt el Froilis de todos los Santos?

Garbí24 ha dit...

pots dir que han estat unes vacances de cine.....ara sant tornem-hi

Clidice ha dit...

Aris Espero que t'agradi, doncs :)

Clidice ha dit...

Enric H. March Chomet no decep mai :) i bé, Zhang Yimou és qui és, i potser resulta que jo en sóc fan i en tot el que fa li trec profit, però ni que sigui només pels detalls i la fotografia ... :)

Clidice ha dit...

Doncs no sé pas que dir-te Francesc Puigcarbó, hi ha un personatge que em tempta molt a malpensar ;)

Clidice ha dit...

Tu ho has dit joan gasull, al final a casona veient cinema i llegint, res d'aglomeracions, cues i fideuàs sense suc ni bruc :)

Vicicle ha dit...

Què bé que l'homenatge a Tati ja estiga en DVD, que il·lusió, que ja li tenia ganes :) Que jo sàpiga a València no l'han fet en cap cine. Una abraçada.

Clidice ha dit...

No dubto que no et decebrà, amb cameo del propi Tatí, vingut expressament del més enllà, inclòs Vicicle :)