diumenge, 12 de juliol del 2009

Quaderns de vacances: Carles Riba, com no?

Avui serem molts que parlarem d'en Carles Riba, i alguns gràcies a en Puigmalet. En tot cas el meu Riba no té a veure amb la poesia, ni amb les Elegies de Bierville, ni amb les traduccions del grec o del llatí. Té a veure amb els meus fills i la seva infantesa. Quan els nois de casa eren petits ens vam acostumar a llegir un conte abans de dormir i, contant contant, vam arribar als Sis Joans i a les Aventures d'en Perot Marrasquí. Que l'enginy s'esmola quan el que vols és driblar en Disney.


9 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

JO SÓC MOLT, O ERA MOLT CLÀSSIC...Patufet, Blancaneus, els tres porquets....I TITELLES, Titelles si que els en feia de vegades..

Bon dia

Sandra D.Roig ha dit...

Prenc nota!
nosaltres actualment 13 histories guillades de cavallers i princesas, però costa acabar perque riem molt!
una bella durment que ronca com un camio de deuo tones..., i un cavaller cagarrines.
Carles Riba només el coneixia en Poesia.
:)
una abraçada.

Salvador Macip ha dit...

Havia oblidat totalment aqeusts llibres! Els vaig llegir de petit i em van agradar molt. Suposo que ara deuen ser impossibles de trobar...

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Clídice, mira si dóna de si Riba: fins i tot contes per a infants. I el que descobrirem en la resta d'escrits que apareixeran avui!

Clidice ha dit...

Les aventures d'en Perot Marrasquí són molt divertides, és clar que tot cal contextualitzar-lo, en una cultura normal ja s'haguessin actualitzat. Vpamies, la gent em deia que era "rara" per llegir-los Riba, o les aventures de Nils Holguerson, o la Odissea, o El món de Sofia. Què hi farem! jo sempre he cregut que l'últim que cal fer és ofendre la intel·ligència de les persones, i els nens són persones :)

Galderich ha dit...

Clidice,
Fantàstic! No els havia llegit perquè tenia una referència negativa però veient la teva recomanació i els titelles (fantàstics! D'on treus aquests youtubes? Sóc un fan incondicional de les meravelles que ens descobreixes!) em sembla que els agafaré un dia i ja els criticaré jo mateix, si cal!
Només per això ja valia la pena iniciar aquesta commemoració. Vaig a veure més apunts i més sorpreses sobre Riba!

miquel ha dit...

Completament d'acord en la tria :-)
Sovint s'obliden que alguns escriptors "seriosos" tenen també magnífiques obres per a nens i joves.
Llàtima que l'Abadia de Montserrat hagi descatalogat -em sembla- aquests llibres.
(gràcies per enllaçar-me)

Puigmalet ha dit...

Doncs n'hi ha uns quants que parleu de la prosa infantil... Al final s'ha equilibrat magníficament la poesia i el conte.

Un gran vídeo.

Clidice ha dit...

Gràcies, quan el vaig trobar em va saber molt greu no haver pogut veure aquesta representació. Què hi farem! continuarem imaginant-los els sis Joans :)