dilluns, 26 de novembre del 2012

La guerra de Corea



Qui no hagi vist fins avui el vídeo d'aquí dalt, el més vist de la història d'Internet, que surti de la classe, després parlaré molt seriosament amb ell/a i escriuré una nota per casa seva. Bromes a banda, aquest vídeo del coreà Psy, m'ha recordat una pel·lícula, coreana també, de la que us n'havia parlat i que em va deixar fascinada, I'm a cyborg but thats ok, amb una estètica força similar, sobretot en vestits, colors i ... una realitat absolutament delirant per nosaltres. Una altra pel·lícula coreana que també em va agradar molt, d'en Bong Joon-Ho, Memories of murder, que us en parlava aquí, ens immergia en una realitat similar a la nostra però com si algú s'hagués entretingut en modificar-ne el substrat, ens trobem amb un món que no ens és estrany però en el qual som estrangers perpetus. Curiosament anar a Corea, del nord o del sud, no està de moda; els catalans viatgem al Vietnam, a Cambodja, a Tailàndia, a Myanmar, a la Xina, al Japó ... però Corea és com si només existís pel paral·lel 38, els servidors pirates dels vídeo jocs, les olimpíades de Seül i, al nord, el seu règim comunista hereditari. I, de ben segur, que deu tenir paisatges, monuments i cultura a desdir, amb l'afegitó de la història que l'ha convertit en una cultura híbrida. Tu suma orient, colonialisme,  Guerra Freda i la Guerra de Corea (que és la Pac per la que ara he passat poc per aquí) i acabes ballant coses rares. Op, op, op!

Ah! si, diuen que hi ha hagut eleccions al país. Ves quina cosa! (diumenge de vocal en una taula = poques ganes de parlar de política)

16 comentaris:

Garbí24 ha dit...

fenomens d aquests ensenyen la vulnerabilitat de la raça.......així anem

María ha dit...

De totes les que esmentes només he vist "Sóc un cyborg" i com a tu em va semblar una preciositat visual. No és fàcil unir el drama d'un sanatori mental-plana-hi toodo el temps el fantasma de "Algú va volar sobre el niu del cucut", de Formen-amb la imaginació profusa i colorista dels films de Terry Gilliam. Tenint com a fons la terrible anorèxia, somrius veient com una grassa dona pot volar si frega seus mitjons de colors, o com un súper servei converteix a un home en un imbatible jugador de ping-pong, la transició a la realitat és sempre suau, desdibuixant la profunditat del dolor intern de cada un d'ells sense que et faci mal a tu ... la veritat és que sempre he associat Corea a un país trist i gris ... suposo que per desconegut com dius, suposo que el desconegut sempre genera por i ens apartem d'això ... espero que no tingueu cap guerra de Corea ser diumenge ... ¡¡Bastant guerra tenim muntada ja entre tots! més no, si us plau ...
¡Quina rotllo!! t'ha tocat taula, em sap greu ... però veeenga ànim, si als coreans se'ls s'encenen els dits dels peus, potser a nosaltres se'ns s'encengui el cap algun dia :))

Muuuchos petons CLI i sort per tu i la meva estimada Catalunya, la mereix.

Feliç setmana, serà dura, però com totes, passarà i si et converteixes en un cyborg per no assabentar-te de res? ;))



María ha dit...

jajaja estaba viendo este ¡¡¡op,op,op!!! tuyo jajaja esooooooo tú menéate como este coreano y se pasará todo sin enterarte... jajaja ¿dije que me parecían tristes? lo veees ni ideeea:)) sorry, se me ha bloqueado el traductor:-)

Muaaaaakkss

Galderich ha dit...

Sort que hom té filles i abans de veure Polònia l'asseuen i li diuen: pare, si vols entendre el gag d'avui del Mas Styler primer mira't això!"

No hi ha res com tenir gent que et connecta al món real per no trobar-te amb patacades que et dificulten entendre el món com la que ha rebut CiU, malgrat haver guanyat a tothom...

Sergi ha dit...

Si et sóc sincer, aquest vídeo és de les poques coses que conec de Corea, però segons dius, estic aprovat, oi?

Tirant lo Bloc ha dit...

... no paro de ballar amb aquesta cançó... ;-)

Epolenep ha dit...

Saps que tot i tenir alumnes que en parlen i fills en edat de ser carn de canó de cançons enganxoses, ENCARA no l'he vist? Coses de la dieta estricta de tele... Potser ara, quan hagi fet clic al botó de publicar, me'l miro... o pot ser no, hi ha curiositats que puc aguantar. Però la llista de pelis, sí que me'n fa, de ganes!

María ha dit...

Sincerament crec que estic en fase preocupant d'alzheimer o alguna cosa mooolt pitjor ... et referies a la taula que et va tocar en les eleccions d'ahir i jo que et vaig llegir aquest matí no em vaig adonar que ja havia passat ...

He tornat per donar-te l'enhorabona pels bons resultats obtinguts per la teva ER ... i sobretot, per la patacada de MAS ... ho sento sóc dolenta, ho sé, però no suporto els ven fum, no us mereixeu a aquest personatge a Catalunya, no ens mereixem ningú el que tenim a tot arreu, és la trista veritat que patim tots.

Més petons cel i perdó per la meva distracció malaltís :))


Bueeeno mejor me voy bailando tu op, op, op... !!!

Anònim ha dit...

De Korea també conec lo craks que son amb els videojocs! l'altre dia un Koreà va guanyar el mundial de Starcraft II on el 2on també era koreà, i el tercer...

José María Souza Costa ha dit...

Holla,

I am Brazilian ( Brazil )

I have a blog.
Please, you can now follow-me this blog.
Welcome to my blog.
I am happy
HERE
www.josemariacosta.com

Angel Corrochano ha dit...

No me extraña que no te queden ganas de hablar de política, parece que todo termina desvirtuándose :(
El vídeo genial, y si, efectivamente no lo había visto (Ufff!!!)
Es cierto, yo no conozco a nadie que viajara a Camboya. Curioso.
Un abrazo Clidice

Clidice ha dit...

joan gasull bé, no ho sé, però que és divertit segur!

María como tu, siempre asocié Corea a lo gris, aunque eso me pasaba con Portugal hasta que viajé a Lisboa y me enamoré. Y gracias por las felicitaciones, son momentos raros, a veces duros, pero hay futuro y eso es lo que cuenta. Un besazo :)

Galderich bé, ja no és temps de messies, al davant dels moviments hi ha d'anar la gent, els líders han d'acceptar ser eines útils, no salvapàtries, que d'això, cada vegada que n'hem tingut, hem pres mal. L'11-S, al carrer, no hi havia cap partit, hi havia la gent que clamava per la independència i pel canvi, per una altra manera de fer política i de gestionar la realitat. En Mas ha volgut ser un Moisès que portés al poble a la terra promesa i no ho ha entès. Tot i que no hem d'oblidar que, malgrat haver perdut 12 escons, només ha perdut +/- 90.000 vots, i que la davallada ha estat per l'augment de la participació. Llegir una altra cosa seria fer-nos trampes al solitari.

XeXu i tant! amb això, de moment, m'aconformo :P

Tirant lo Bloc i jo tampoc, reconec públicament el meu frikisme :)

Eponelep bé, no seré jo qui et digui el que et cal fer, tot i que jo no podria aguantar-me-la la curiositat. Sóc un gat tafaner, què hi farem. Una abraçada :)

pons007 si qe ho són! durant anys he jugat on-line en servers pirates coreans, i quan en petaven un en sortia un altre. Els putus amos :)

Jose Maria Souza Costa Olá Jose Maria. Obrigada pela sua visita. Vai visitar o seu blog, não hesite. Saudações.

Ángel Corrochano imagino que querías decir Corea. Yo tampoco conozco a nadie que haya ido, y me muevo entre gente que viaja bastante. Ya ves, un sitio más donde ir a parar! Un abrazo :)

Miquel Saumell ha dit...

Confesso, una mica avergonyit, que és el primer cop que veig aquest vídeo, i t’haig de dir que m’ha encantat! Espero, però, que seràs benèvola amb la nota que escriuràs per casa meva ;-)

Clidice ha dit...

Miquel Saumell te n'aprofites de la meva benevolència ;) me n'alegro que t'hagi divertit, a mi m'encanta.

Dr Purva Pius ha dit...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of $250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius, call/whats-App Contact Number +918929509036 via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

vector art services ha dit...

Great work.
Keep it up.
Leading supplier of embroidery digitizing and vector art services .
Thanks for sharing.