dijous, 28 d’octubre del 2010

To live (1994)

Basada en la novel·la de Yu Hua: To live, aquesta pel·lícula de Zhang Yimou (d'ell ja en vaig parlar aquí) és d'aquelles que revisiono amb una certa periodicitat. No amago la meva debilitat per tot allò oriental, i no pas per la passió per l'exotisme, sinó més aviat per la comprovació que a tot arreu passa exactament el mateix, que la gent normal fa les mateixes coses aquí i allí, si sabem abstreure'ns de l'anècdota. En aquest cas podem veure el pas d'una Xina pre-Mao fins als anys 70 del segle XX, centrat en la història d'una família.

Protagonitzada per la musa aleshores del director Gong Li i You Ge que guanyà, amb aquesta pel·lícula, el Premi al Millor Actor al Festival del Cinema de Cannes 1994.

7 comentaris:

Alberich ha dit...

El món oriental, aquest gran desconegut i que va avançant pas a pas i cada vegada se’ns va apropant més, en un context que fa que els pobles vagin deixant de ser exòtics els uns pels altres. Molt suggerent el tastet de pel•lícula que ens has posat, que fa venir ganes de veure-la.
Salut.

Angel Corrochano ha dit...

Me la apunto, porque no la he visto y tiene muy buena pinta.
Hay tan poco que nos diferencia y tanto que nos une... y sin embargo seguimos dándonos de hostias contínuamente. El día que nos demos cuenta de esto ....
Un abrazo

Xavier Aliaga ha dit...

Jo també he tingut aquella sensació que, més enllà de costums puntuals, els conflictes i problemes vénen a ser els mateixos. La qual cosa ens portaria a minimitzar actituds que duen directament a la xenofòbia.

I Zhang Yimou és molt gran tant en la versió intimista com en la més barroca del cinema d'espases.

Anònim ha dit...

No tinc clar si hi haurà un canvi de supremacies a nivell global. A vegades m'agrada pensar en quines coses els meus fills trobaran corrents quan per a mi són excepcionals o molt diferents.

Joana ha dit...

Molt interessant el que ens ofereixes. M'ho apunte!!! Mil gràcies per compartir.

Mr. Aris ha dit...

molt bo el tros de pel·lícula. Em fan ganes de veure-la. Aquest cop he seguit tots els links i està molt bé el cinema xinés, encara que m'afecten bastant aquests films, perque son molt reals i crus. I, si, el problemes son universals: ell un jugador lapidant-se la fortuna de casa.

Clidice ha dit...

Encantada que us hagi agradat o que us hagi pogut dur una troballa interessant :)