dimecres, 7 de novembre del 2012

Se m'acut que ...

... la grandesa o la petitesa de les persones la podem mesurar per la generositat amb què tracten els demés. Qui malfia i menysté contínuament, fins i tot com una posse, només ens mostra la mesquinesa de la seva ànima.
I sí, ja sé que no és gran cosa, i que, de ben segur, algun amanuense ja ha deixat petja d'algú que abans ho hagi dit, no una, sinó mil vegades. Per tant, si la frase té autor documentat, s'agrairà la informació.

12 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Em sembla que és un pensament recurrent, encara que potser no s'aplica tant com ens agradaria. :-)

Un derivat ben popular: «Tal faràs, tal trobaràs o el bíblic No vulguis per als altres el que no vulguis per a tu.

Bon dia!

Carme Rosanas ha dit...

Doncs sí... ja és això ja!

Mr. Aris ha dit...

oh, kortatu, quan de temps...!
per cert, el cercador de paraules diu que ha canviat d'adreça

Tirant lo Bloc ha dit...

Reculls el que sembres... És lògic i just.

Galderich ha dit...

Clídice, estic perdut, no em funciona cap dels enllaços que proposes...

Sergi ha dit...

Avui sí que estic d'acord amb el pensament. També es mesura la grandesa d'algú per com el tracten els altres, però està clar que abans s'ho ha hagut de guanyar.

Eduard ha dit...

En versió positiva, el vers dels Beatles: a la fi, l'amor que tens és igual al que has donat. Diria que el va cantar Paul McCartney a la inauguració dels Jocs Olímpics de Londres, però vaja, segur que la fórmula no s'aplica als diners: no necessàriament trobaràs els diners equivalents als que has donat... llevat dels bancs, és clar, que els retroben sempre, miraculosament multiplicats.

Evocacions ha dit...

Jo fugiria de les versions que fan girar la generositat al voltant del retorn que provoca. Generositat pura. I ja està. És el que he pensat amb el post

Clidice ha dit...

Bona nit, reconec que hi ha moments que algunes persones esgoten, perquè ja és prou complicat tot com per haver de lluitar contra aquells éssers l'única propòsit dels quals sembla haver de minar qualsevol possibilitat de tirar endavant. Què hi farem! Una abraçada a tots :)

El porquet ha dit...

Totalment d'acord Cli. Però almenys tenim la llibertat de dispensar o deixar de dispensar el tracte que vulguem a aquells que menyspreen i ridiculitzen.

No puc parar de ballar ska amb kortatu!!!

Clidice ha dit...

El porquet no ho diguis a ningú, però a mi també em mola ballar l'ska ^^ Dels "malandandos" que ens envolten ... ves que vols que diguem, oi?

Lluís Bosch ha dit...

Aquestes incursions en el terreny de la filosofia podrien provocar fins i tot una certa misericòrdia, senyora regidora.