divendres, 29 d’octubre del 2010

Web de la setmana: Halloween

Imatge de la Xarxa

Sóc una covarda i la por em fa por, per això no veig mai cap pel·lícula de terror, ni en llegeixo cap llibre. Amb Poe vaig fer el fet i en vaig tenir prou i massa en una adolescència gairebé oblidada. Però, és clar, som al temps que som i a mi m'agrada celebrar coses. Com a defensora acèrrima de l'All hallows eve, o el jaluín que diria algun txunda-txunda, us convido a visitar la web promocional de [REC]2 (2009). No és espectacular, però per als que us agradi això ja estarà bé. Jo? l'he mirat per sobre, però no l'he visitada tota, o sigui que, per una vegada, us presento una web que ni he testejat, ni ganes (brrrrr!). Que tingueu un bon pont!

35 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Bon pont de mar blava! Passo dels recs i de les pluvials :)

Joana ha dit...

Doncs em sembla que estem igual, jo tampoc puc amb la por, em passe dies sense dormir i mira que ja sóc grandeta,eh!

Que tingues un bon pont tu també.

Garbí24 ha dit...

mira...ja tenim un cosa en comú, tampoc m'agrada el gènere de terror

MARTELL DE REUS ha dit...

Per passar por de veritat només ha calgut seguit l'actualitat aquesta darrera setmana.

Eulàlia ha dit...

ei,
la por et fa por.
és lu que te.
a mi m'agrada veure-les des de casa, sota la manta!

bon pont també!
·

Alberich ha dit...

Ja em perdonareu, però jo soc més de castanyada que de Halloween, aquesta mena de carnaval gòtic, que no m’agrada ni em fa ni fred ni calor. On hi hagi un bon moniato, uns panellets i unes castanyes ben torrades pels alumnes del no sé què que han de fer un viatge d’estudis, que se’n vagi la tenebrosa carabassa disfressada de monstre. Per mi, és un homenatge més càlid i mediterrani als morts...

NERON ha dit...

No me gustan los fantasmas. Ni los muertos ni los vivos.

Bon pont, Clidice.

Un petó

Clidice ha dit...

Així m'agrada Puigmalet, a mi ni se m'acut anar-ho a veure :)

Joana fns no fa gaire, de vespres, encara corria com una esperitada quan apagava el llum. Ara que hi penso, últimament vaig amb el llum apagat per casa. M'he fet vella, definitivament ;)

garbi24 és que sóc incapaç de veure-li la gràcia a això de passar por. Per passar por no hi ha res millor que la realitat. Però és clar, a la vida la sang no és quetxup.

MARTELL o trobar-te l'Alícia Sánchez Camacho up a up no? ;) Bon cap de setmana.

Eulàlia doncs mira si, em fa por, i també fàstic tota aquesta moda de fer por amb sang i fetge, ecs. I també pateixo per la pobra dona de fer feines, ja ho veus, tot un drama ;) A passar-ho bé!

Alberich cada any, per aquestes dates, m'he de barallar amb la meitat del món mundial pel mateix :D Al poble del meu pare, a la Segarra, es buidaven carabasses, se'ls feia forma de cara i, amb un cap d'espelma dins, es posaven al damunt de la paret del cementiri per espantar les mosses. El pare va néixer el 35 i dubto que sabessin res del Halloween americà. La festa es remunta als temps celtes, les disfresses sembla que tenen a veure amb la idea d'amagar-se dels esperits dels morts que tornen aquest dia. I la nostra castanyada? a part de què és la cosa més avorrida del món mundial, no m'estranya que el jovent no en vulgui saber res, d'on ve? ho sabem? Segurament si algú hagués fet la tasca de recuperar la festa dels morts treient-li la pàtina cristiana i fent un salt en el temps (que la castanyada té un tuf de postguerra que fa caure de cul), potser així haguéssim aconseguit alguna cosa prou reeixida. Ara com ara, és un "muermu". :D Que passis una bona castanyada! :D

ATB a mi és que lo del fantasmerio no me va, durante muchos años he tenido que soportar demasiados "fantasmas" o fastasmones ;) Buen finde ;)

Angel Corrochano ha dit...

Donde se celebra con ganas, arraigo y emoción es en los EEUU, especialmente en las localidades pequeñas, aquí es puro marqueting ... pero una fiesta, siempre es una fiesta.
pienso ver el vídeo hasta el final, disfruto de las pelis de terror.
Fuerte abrazo y feliz puente

Anònim ha dit...

Ai, Halloween, Halloween... Màrketing total, jo també ho penso. Posats a adoptar costums foranes, podríem celebrar la festa dels morts mexicana. Sempre m'ha semblat molt més maca.
M'afegeixo al clam popular: que tinguis un bon pont!

Unknown ha dit...

Emb la por tinc una relació d'amor...por. Vull dir que de vegades en fujo i de vegades ,'hi acosto. Tot i no ser una peli de por, vaig anar a veure Buried...sola. Caram, no ho hauria d'haver fet!

Ep que estava preparant un post lligat a la teva resposta a l'Alberich. Sense saber-ne massa sempre he vist una relació entre haloween i el dia de difunts. És una festa més ancestral i lligada al passat que no ens diuen.

Carme Sala ha dit...

Va, després m'ho miro...però només amb un ull, eh?
Que a mi la por, també em fa molta por...
Per dir-te que la darrera pel.li de por que vaig veure es deia Hellraiser (la primera!) i vaig prometre no tornar-ne a veure més!

D'aixonses...que tinguis un pont fabulósss!
Ens llegim de tornada.
;-)

Joan ha dit...

Doncs jo tampoc sóc gens del gènere, però per motius oposats. A mi la por de plàstic de les pel·lícules em fa riure. Que si una nena desgrenyada sortint d'un pou, que si una colla d'adolescents histèrics, que si morts-vivents, que si un nano amb un sac de patates al cap ... què voleu que us digui. Ho trobo molt divertit.

La por de debò és una altra cosa. No sé, por psicològica. El Poe m'agrada, i Lovecraft també, però són rareses literàries.

Del Halloween m'emprenya el volum de màrqueting, i què voleu que us digui, m'agrada més el concepte de 'Nit de les bruixes'. Serà que les bruixes em tenen el cor robat.

Montse ha dit...

Bon pont, wapa!

Jo celebro la castanyada.

Mai el jalouín (sóc una horteraaaaaaaaa) ;)

sànset i utnoa ha dit...

No ho penso mirar, que després "ensumio".

*Sànset*

Busca qui t'ha pegat ha dit...

em fa més por l'actualitat política valenciana que qualsevol zombi... ;)

Lluís Bosch ha dit...

Com que jo sí sóc fan de les pel·lis de terror, tant REC com REC 2 puc dirque són un bon treball, tot i que menys original del què algú va dient -pel sol fet que les han rodat a Catalunya.
I entre Halloween i Tots Sants no sabria què dir. Ara d'aquí a uns minuts a l'escola comencem la festa de la castanyada, mentre la mestra d'anglès diu que celebrem el Halloween,com si fóssim a Port Aventura.

Mr. Aris ha dit...

A mi el rec 1 i el 2 em van agradar molt, encara que em fan por i les he vist a casa. Al cinema em fan més por. Bona castanyada, Clidice i mira sempre a sota el llit...ha ha ha es broma, xata. per cert, el Dr. Muerte no està per aqui, donant la vara?

Pilar ha dit...

Gràcies Clídice! "Un puntazo"! Feina tindré a llegir els relats que he trobat a l'àtic, si res estrany ho impedeix.
Bon cap de setmana llarguíssim.

Carme Sala ha dit...

Clidice....estic totalment d'acord amb tú!

La meva mare també m'explica cel.lebracions que semblen més pròpies del Halloween que no de la castanyada, que a nosaltres ens ha tocat viure.

Aprofito per fer-ne menció en la meva propera entrada...i tú, m'has servit d' inspiració. Gràciesss

Apa, res més...un petonet.
;-)

Sergi ha dit...

Ja és de ser masoquista, jo sóc com tu i ni de conya entro a webs com aquesta. Que estic solet a casa, quin iuiu!

marta (volar de nit) ha dit...

Bon cap de setmana llarg! No m'ho he passat mai bé amb la por! Em fan por els fantasmes tot i que intento ser moooolt amable amb ells.

Alberich ha dit...

Esta bé, està bé: em rendeixo!
No sabia lo de les carabasses. Jo em pensava que les castanyes (com d'altres llavors) eren símbol de renaixença i anaven amb les festes solars pre-cristianes, però accepto carabassa com a tradició nostrada ;-)

María ha dit...

Saps CLI?

A mi això dels fatasmas, truc o tracte i els Tenorio, com que mai m'han agradat massa, però cal reconèixer, que hi ha morts i morts i morts i morts ...
TE DEJO UNA DE LAS MUERTES MÁS PRECIOSAS QUE CONOZCO:-)


Un petó molt fort i molt feliç finde CLI

PD
Jo també em vaig així que, posa el teu carbassa, la teva vela i ens veiem a la tornada :-)

Ferran Porta ha dit...

Jo tampoc no puc amb la por! Francament, amb la foto d'aquesta cria que has posat n'he tingut ben bé prou; surto correeeeeeeeeeeeeents!!!

Elfreelang ha dit...

A mi tampoc m'agrada la por! i em fa por la por de tenir-la ...d'altra banda els nostres costums com la castanyada o posar el plat i el got a taula per que els difunts, les seves ànimes vinguessin el dia de difunts ja m'esgarrifa prou ...ah m'oblidava bon pont!

Criticartt ha dit...

Uf!!!! jo tampoc puc amb la por!!!! pensa que ja fa molts anys que no vaig a veure cap peli al Festival que fan a Sitges. Prefereixo posar-me al Cap de la Vila i veure passar aquelles "manades" de joves vestits de negre amb samarretes amb missatge....i t'asseguro que en aquest moments em sento una "rara" per no voler anar al cine a veure una peli de por i per anar vestida amb colors!!!

Toni En Blanc ha dit...

Jo també sóc un poc poregós, i a la vegada que masoquista amb les pelis de por, així que encara que m'espanten, m'agrada veure-les :)

Anònim ha dit...

REC és un film que MAI hauria d'haver tingut una segona part!! Quina mania en fer sagues de terror, allargant les trames fins al tedi, convertint la por en una paròdia de si mateix!
I acabo de llegir q fan la 3a i la 4a part!! Cal??? Serà com Elm Street!
Ara si, la web molt xula!
Superafavor de Halloween!

Anònim ha dit...

Tampoc m'agraden gaire les pel·lícules de por. Potser n'hauré vist un parell en tota la meva vida. Tot i això, per a qui li agradi aquest gènere, REC2 sembla molt bona!

Clidice ha dit...

Ángel ha sido un buen puente si :) La verdad es que lo que ha llegado aquí ha sido la parte con menos gracia.

estretdebering els entierritos són genials, si! :)

Eulàlia Mesalles jo "Buried" ni torrada, i sola mai. Tot i que és llençar els diners, anar al cinema per passar-me l'estona amagant-me :P

La meva maleta m'agrada trobar gent que reconeix que això de la por no és el seu fort :)

Clidice ha dit...

Joan al final sempre s'acaba veient el llautó a la por. A mi també m'agraden més les bruixes :)

Arare jo cap de les dues :P ara, no faig gaire escarafalls al davant d'uns dies de festa :)

Sànset ben fet, que "ensumiar" (;P) és molt anguniós :D

Busca qui t'ha pegat uf! és que això vostre és una mica més fortet que no pas la majoria de pel·lícules de por! :D

Clidice ha dit...

Lluís Bosch el mal de celebrar segons què no és allò que celebres, sinó el no saber el què, ni el perquè ho fas :)

Aristofeles hahaha, jo no veig pel·lis de por mai! El Doctor està tranquil, serà que té feina aquests dies de por :P

Pilar gràcies guapa! :)

Xexu ui! si al damunt estàs sol ni de conya, aquestes coses s'han de veure amb algú a prop a qui arrambar ;P

marta (volar de nit) amb els fantasmes? aquells tipus d'americanes cridaneres i que tota l'estona parlen pel mòbil? ;P Un petonet guapa :)

Clidice ha dit...

Alberich tot està lligat, però tampoc cal canviar costums si no ve de gust :)

María una muerte exquisita gracias! :) Un besito.

Ferran oi que fa iuiu? Perquè serà que els nens poden fer tanta por?

Elfreelang hola! :) saps què? millor no provocar-los de cap manera :)

Clidice ha dit...

Criticartt doncs mira que tu tindries motius per anar-hi! però és que això d'anar a patir només és per ànimes molt fortes ;P

Toni en Blanc hahaha hi ha molta gent que li passa el mateix :)

glamboy69 és la cosa del "caixa cobri", ja se sap. :D

Albert B. i R. això diuen els que en saben. Jo no en podré parlar mai :D