dimecres, 2 de març del 2011

Filagarses: quietud per força


I si, una mica més de filagarses, que porto uns dies una mica alterada i els pensaments se m'atropellen dins el magí, malgrat que ara ja no m'he d'estar quieta, o a causa d'això, ves a saber. Bé, doncs, la cosa és que estava intentant reposar el genoll, aquell dissabte a la tarda, perquè al dia abans havia ensopegat i la sentida havia estat èpica i l'endemà tenia la marxa del Montserratí, que ja em diràs tu si no em prenc els anti-inflamatoris i no faig servir la bossa dels pèsols congelats com me n'hagués sortit, i tot això estirada al damunt del llit, mirant totes les Matrix al devedé, perquè si, que de tant en tant em torno a mirar moltes pel·lícules, i sobretot les Matrix que em fascinen, i serà perquè de petita feia ballet -i música també, solfeig, piano i guitarra- i no vaig persistir perquè no era gaire bona -o potser no vaig ser gaire bona perquè no vaig persistir, ves a saber, malgrat que la professora de guitarra sempre em deia que havia de fer percussió jo, però no n'hi havia aleshores al poble i feia tan poc fi això d'una nena de monges tocant la bateria que ...- en fi, al final no vaig acabar res, però sempre m'ha quedat aquesta afecció a les coreografies i els ritmes, i és que em tenen fascinada, i Matrix, com moltes pel·lícules de xinus, són un meravellós exemple de la feina dels coreògrafs i m'hi estaria hores i hores veient en Neo, en càmera zenital, com dispersa els ramats d'Smith's, i els seus moviments aparentment impecables, talment l'Esther Williams, que m'agradaven molt les pel·lícules de l'Esther Williams -dolentes com eren-, també potser perquè no sé nedar i, sobretot, per la sincronització absoluta, com les rodes dentades dels rellotges que arreglava el meu avi, i és que una ja ho té això, la dèria per la reiteració infinita, per la composició regular i mesurada, per la sincronia absoluta, si fins i tot sóc capaç de passar-me hores sumant u més u i més u en una calculadora, només per veure els números que van sorgint de la suma i fent un saltiró d'alegria quan m'apareix un capicua, o un nombre només amb uns i zeros, ja veus quines manies que té una, i tot això a què venia? ah, si, que realment estic com una cabra i veient en Neo he pensat en l'Esther Williams, que ja em diràs tu ... el que fa l'haver de passar un dia immobilitzada.

28 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

I a les pelis de Esther Williams solia sortir-gi Xabier Cugat i oequestra.
Tens uns gusts cinèfils una mica estranys. Sincerament Matrix m'avorreix molt i les pelis d'Ester Williams ja ni te cuentu.

Cuida't el genoll, ai si no fos pels pesols congelats!

El porquet ha dit...

Això d'anar sumant 1+1 a la calculadora durant hores i hores... haurem de saber quin estrany poder d'atracció té una Casio o una Hewlett-Packard (perquè ho fas amb una normaleta o amb una científica amb mode RPN?)

Cuida't el genoll que el Montserratí t'espera!

Clidice ha dit...

Només un aclariment: l'apunt és en passat, la cursa ja va ser :)

El porquet ha dit...

Coses d'engegar l'ordinador amb lleganyes als ulls... ;p

Una abraçada!

Clidice ha dit...

;D

TERESA ha dit...

Sí, si, es veritat, la Marxa va ser el passat 6 de febrer.

MARTELL DE REUS ha dit...

Diuen que meditar és una bona opció quan s'està immobilitzat. En el teu cas veig que ho has fet però d'una manera ben particular.

Lale Mur ha dit...

:))) llavors, al final vas fer la cursa? bravo! :) Com m'agradava en Keanu Reaves, déu n'hi do!!!! Abans estava totalment enamorada d'ell :))) Ara ja no.

M'ha fet somriure el teu post. Has fet tot el que es pot fer quan eres nena? balet, guitarra, música....:) Un cul de mal asiento (això em sona jeje)

per cert, jo tampoc sé nedar, i estic intentant aprendre-ho. Bon dia.

Alberich ha dit...

Cuida’t , però si t’has de posar a escriure entrades com la que ens has deixat, encara que et trobis bé, repenja-t’hi uns quan dies més i ens segueixes parlant de la Esther Williams, de les teves frustrades possibilitats de tocar la bateria amb uniforme de col•legi de monges – m’imagino l’escena- amb la resta de companyes, totes fent una ‘jam session’ amb la mirada astorada d’una mare superiora preguntant-se si la música és pecat-
Una bonica entrada, si senyora! :)

Pilar ha dit...

Si el sistema binari no hagés estat inventat, l'hauries inventat tu en el teu repòs!
Matrix i l'Esther Willians...Bona parella. ^0^

Allau ha dit...

No oblidis respirar de tant en tant!

montserratqp ha dit...

T' intueixo més de "batera" que no pas de sireneta (prejudicis que té una). Diga´m, diga´m...com estava Montserrat? (i la Montserrat, com et trobes?)

maria ha dit...

Ais, Clidice, que jo no he vist cap Matrix!! m'ho vaig a plantejar com a propòsit de mes. Les de l'Esther Williams, igual ho deixe per un poc més avant :)

Evocacions ha dit...

L'escrit està molt bé, però el que més m'agrada és aquest fugir de l'actualitat; és com una patada als dallonsis de la caducitat, al temps, al consum; i té més mèrit en una .... periodista?

òscar ha dit...

Jo també vaig patir una època (tres mesos) de forçada immobilitat per uns lligaments creauats de no res (coses del furgol) i per Esther Williams et juro que no havia vist mai tantes películes com en aquells 90 dies.

Posat a associar, ara que els lligament creuats de no res ja fa temps que són a lloc i que no veig tantes pelis, jo relacionaria íntimament a Aznar i Acebes amb altre duet cinematogràfic pèl caspós: Pajares i Esteso.

Llàstima que els primers encara feien menys gràcia que els segons.

Anònim ha dit...

Remirar la primera Matrix encara té justificació, però les altres... que vols que et digui...

Montse ha dit...

oichs, jo també havia fet piano, guitarra, ballet... nataació (no sincronitzada, per tant, res a veure amb la Williams)

Matrix? reina mora, hi ha d'haver gustos per tothom, hehehe... el keanu, però, és guapot!

massa dies sense llegir blogs, jo, massa dies (ara ja no em puc posar al dia, no tinc temps, cagundena)

com tenim el genoll? eh? eh? eh?

Garbí24 ha dit...

ostres cuida't molt i res d'anar a Misa que va molt malament per els genolls. De fet va malament per tot, un cop recuperada tampoc cal que hi vagis

Elfreelang ha dit...

A cuidar-se doncs i a fer bondat i mira tu que jo veig unes relacions entre fer números a la calculadora , els balls aquàtics de la Williams i el neo quan ja no sap si és real o virtual dintre la virtual realitat o entre la real virtualitat i això potser t'has desdoblat mentre descanses i rar hi ha dos o tres Clidices en plan espai-temporals diferents...els números són per encertar les seqüencies vibratòries de les connexions entre tots els espais-temporals paral·lels ui perdona m'he agafat a un fil de la filagarsa i m'he anat d'olla...

PIX ha dit...

Doncs desimmobilitzat -o com es digui- ràpid :)
Per cert, a mi,immobil o en marxa, sempre m'han agradat les pelis xineses amb ballet camuflat de combats. Ah, i també l'Esther Williams!

Clidice ha dit...

Puigcarbó a mi també, les pel·lícules, m'interessen qüestions estètiques, de ritme, de sincronia. Els pèsols congelats són d'allò més útils :)

El porquet les Casio són una meravella, reconec que em vaig enamorar dels números digitals :) Ah, i al Montserratí, malgrat el genoll vaig clavar el temps de l'any anterior. Això si, vaig despertar una tendinitis de l'altre peu :( ai, l'edat!

TERESA hola :) si, va ser i encara en vaig sortir prou ben parada :)

MARTELL hahaha meditar es pot fer de moltes maneres oi? ;)

Lale Mur si no ho expliques a ningú, jo em perdia pel Morpheus, que a mi m'agraden lletjos ;) M'encanta saber que no estic sola en això de no saber nedar :)

Alberich la música que no era clàssica era pecat, com ho era que una noia toqués un instrument que no fos el piano o la guitarra, o l'arpa, res d'instruments de vent ;)

Pilar hehehehe ja ho veus, a una la fan feliç amb un llapis de colors ;)

Allau uffffffffffffffff ja deia jo que em descuidava alguna cosa! ;)

Clidice ha dit...

montserratqp tens raó, sóc una mica cafre :P Montserrat està genial, com sempre :) I la Montserrat cada vegada amb més tara, però tossuda com una mula ;)

maria realment no et perds gran cosa en cap dels dos casos, a no ser que tinguis vicis confessables com els meus :D

Evocacions res caduca en aquest món, qui s'ho cregui no ha entès res ;) I bé, de periodista en vaig fer fa uns anys, durant dos anys portant els informatius de la ràdio local, però no me'n puc dir, que els llicenciats s'enfaden :)

òscar uf, jo era de bàsquet, que déu n'hi doret també :) i jo m'estic 3 mesos en dic sec i m'empasso Hollywood de cap a peus. I de les asociacions: tustàsfatal eh :P

pons007 hola :) tens raó, però per avorrir-se s'ha de fer amb molta professionalitat ;)

Montse el genoll psè, no ve d'ara, també tinc altres tares vàries, coses de l'edat ;)

garbi24 huas huas huas no hi solc anar, la veritat, la cosa d'agenollar-me no va amb mi ;)

Elfreelang hahahahaha això de les filagarses es pot contagiar pel que veig :)

PIX a veure si al final em cauràs més bé tu que en Leb ;) Tanmateix, si us plau, allibera'l, em sembla que és bona gent :)

Joan ha dit...

Valorant que un servidor fa deu dies que està amb el genoll en remull, això d'anar sumant uns a la calculadora m'ha semblat d'allò més temptador. Ho faria a ritme, coreografia de mans inclosa, i en lletres verdes sobre fons negre en descens vertical.

Clidice ha dit...

Joan doncs amb tant de dies no dubtis que si enganxes una calculadora acabes fent-ho, que la quietut no pot ser bona ^^ Cuida't :)

Mr. Aris ha dit...

El matrix em mola quantitat! la triologia es una passada!
i l'Esther williams se la va compra la meva mare l'altre dia i li va posar a la meva filla i aquesta deia, que si la música fos més moderna, no li desagrada perquè això de nedar a la meva filla li agrada molt...

Clidice ha dit...

Veieu colla de descreguts com molen Matrix i l'Esther Williams? Gràcies Aris guapo! ;P

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Porte tan de café al cosa que podria fer una filagarsa estil Clídice!

Sense cap Esther, això sí! ;)

Clidice ha dit...

Busca qui t'ha pegat ja m'imagino que et quedaries el Neo ^^ relaxa home, relaxa :D