dimarts, 21 de desembre del 2010

Ctrl+C/Ctrl+V


Veus la teva cap asseguda al davant de l'ordinador escrivint. A la paret del darrera, curosament emmarcats, els títols universitaris que avalen la seva possessió d'una taula al costat de la finestra i que demostren que, durant un llarg període de la seva vida, ha sabut fer allò que se sol dir vulgarment "clavar colzes". La contemplació d'un currículum tan aclaparant et serveix per entretindre't mentre esperes, pacientment, que presti atenció a la teva presència.

Amb aspecte concentrat està escrivint un correu electrònic. Els ulls li van, alternativament, de la pantalla al teclat, que prem amb els dits índex de cada mà. Vol copiar una paraula i pren el ratolí, el mou amb poca gràcia per tal de situar dins la pantalla la fletxeta al damunt de la barra de desplaçament lateral [Av Pàg/Re Pàg] i va fent clics per moure's dins el document. Un cop ha localitzat allò que vol copiar, intenta seleccionar-ho diverses vegades passant el ratolí pel damunt [Shft+Ctrl+fletxa], quan ha aconseguit que totes les lletres quedin dins del camps seleccionat, clica el botó dret del ratolí per obrir el menú i triar l'opció de "copiar" [Ctrl+C], ho ha de fer un parell de vegades perquè, misteriosament, se li esborra la selecció; després, per la barra lateral avança cap on vol posar la selecció copiada, se situa al damunt de l'espai [Ctrl+End], clica de nou el botó dret del ratolí per obrir el menú i selecciona "enganxar" [Ctrl+V].

No saps si ho podràs suportar gaire més això que t'apliquin la meditació transcendental per decret, i et preguntes si fóra tan difícil per a algú amb tant de paper emmarcat aprendre una miqueta del funcionament d'una eina com l'ordinador, si més no el tractament de textos. És clar que, ben pensat, sembla que els doctorats universitaris no estan capacitats ni per aprendre la llengua del país on han d'exercir. Que ja se sap, el llegir, a vegades, fa perdre l'escriure.

22 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

en sé dpun cas d'aquests- Un gerent d'una Empresa molt important (70) el seu ordinador era el llapis i la llibreta, finalment ja pre-jubilat li varen instal·lar un ordinador per comprar llibres a Amazon i coses d'aquestes. Misteriosament, cada vegada que es posava a l'ordinador, a banda de barallar-se a cops amb les tecles, es penjava el sistema. El director administratiu ho va resoldre fent-li ell les comandes dels llibres. Sinó encara haurien prs mal, almenys el teclat de l'ordinador.

Bon dia que algú ens do.

Unknown ha dit...

Què vols en un país on la senyora de la neteja està obligada a tenir el nivell A de català, per suposat, el cambrer ha de saber com a mínim l'anglès i l'alemany, però el President del Govern central no es capaç de dir ni good morning?

Sergi ha dit...

Dona, no tots els doctors són incapaços de fer servir la llengua correctament, n'hi ha que se'n surten prou bé, mira en Dan, per exemple.

La meva cap és igual que la teva, però. Bé, tenim una baula entre mig, i aquesta sap molt bé el que es fa tant amb l'ordinador com sense, però la que tenim per sota és una inútil informàtica (i no és pas gran), he reconegut cada paraula que descrius en el seu exasperant comportament davant de l'ordinador. A cada reunió tinc la impressió que m'ha de sortir una úlcera.

Miquel Saumell ha dit...

Podríem dir sense ànim d’ofendre ningú que informàticament parlant aquesta senyora que dius té un tel als ulls. Intueixo, però, que no el llegeix.

Alberich ha dit...

No sé quina edat deu tenir aquesta persona, però en aquest món n'hi ha molts que ens van parir en català, però a l’escola tot es deia en castellà, excepte quan et fotien una clatellada, que era quan els mestres tornaven al català popular. En quan a la informàtica, ja érem granadets quan veiem aquells rars i màgics aparells a les pel•lícules. Tot això de l’idioma propi i la informàtica ho hem hagut d’aprendre “fora d’hores” i a corre-cuita.

Angel Corrochano ha dit...

Demasiado titulado ignorante, desconocedor de las ciencias que mueven a una sociedad. Lo lamentable es que muchos se jactan de ello.
un abrazo

lolita lagarto ha dit...

ni fer funcionar l'eina ni fer funcionar actituds empàtiques amb els qui són al voltant..

Marta Contreras ha dit...

Sí, la titulitis d'alguns és ridícula. I més, si resulta ser l'únic que saps, el que no està emmarcat ja pots donar per fet que no ho sap :)

Joan ha dit...

Això dels marcs sempre m'ha semblat fatxenda i un tant ridícul. Com allò del *lisensiado. Hi ha coses que no s'emmarquen però tenen molt més valor, i alguns en desconeixen fins i tot l'existència.

Anònim ha dit...

A part de no saber informàtica, sembla que molt educada no és la senyora, oi?

T'ha fet esperar molt???

Garbí24 ha dit...

Diuen que Deu dóna fabes a qui no té queixals. Mai millor dit

Mr. Aris ha dit...

això, t'ha fet esperar molt? li podies haver dit, deixi'm a mi...miri com es fa...

María ha dit...

Bé estimada CLI,

el domini del MS-DOS no està a l'abast de totes les ments, per als ignorants van aparèixer "les finestretes" en què clikant arribaves i feia el mateix que abans amb la combinació màgica de tecles que veig tan bé domines.

Els títols universitaris i els doctorats no pressuposen res més que el que hi apareix i de vegades, ni això tan sols.

Jo sense anar més lluny, li pego cada puntada al diccionari que ho deixo tremolant i ja veus ... Què pensarà qualsevol que llegeixi les milions de faltes ortogràfiques amb les que vaig regant la blogosfera? doncs, exactament el mateix que tu. I el més trist del cas, és que no vegis el que em esforç, però ja m'he resignat sabent que el meu és una disfunció cerebral i punt. Algun dia quan la ciència disseccions meu cervell, em absoldrà. Al millor el poc considerat doctor, té el meu mateix problema :-)


¡¡MOLT BON NADAL PER A TU I ELS TEUS I TOT EL MILLOR PER A AQUEST NOU ANY QUE COMENÇARÀ EN BREU!! ¡¡ALMENYS SORT, QUE MOLT em temo que la ANEM A NECESSITAR!!


Un petó molt, molt gran per a tu i la teva estimada Catalunya

Criticartt ha dit...

Estic amb en Tirantlobloc i l'Aris.... aquí el problema principal és la mala educació d'aquesta persona.... com a mínim t'ha deixat esperar en una cadira o ni això.... Ho de la titolitis és un cas molt extès.... jo vaig a una tintoreria on les parets estan cobertes de títols molt diversos: taques de tomaquet, de vi, pell..... però tothom té dret a lluïr-se, no?

Brian ha dit...

Digues-li al Leblabsky que et faci una xapa: Ratolins? No, gràcies!

Busca qui t'ha pegat ha dit...

Ehem... hui em sent tan identificat amb la teua cap... :S

Allau ha dit...

Jo, la veritat, crec que més d'una vegada he treballat com ho fa la teva cap. Tan dolent és no saber-se de memòria les dreceres del teclat? O se m'escapa alguna cosa més?

El porquet ha dit...

I no li han ensenyat, entre tant títol, a atendre a les persones que l'esperen pacientment?

Una persona va molt abans que qualsevol correu, molt abans.

Galderich ha dit...

No hi ha res com l'ambient de Nadal a la teva feina! I dona gràcies que no parli la teva llengua perquè et garanteix que no entra al teu bloc... avantatges de tenir caps així!

Thera ha dit...

Ai... que això ho he vist i ho veig cada dia... que el tió cagui cursets d'office per caps!!!
Salut i Bones Festes!!

wanderlust ha dit...

ai, nena ,és que tu vales mucho i tot això ho portes a la sang, però i els pobres i les pobres "tochos", que en fem? els llencem?..., nooo, calla que ja se que em diràs :)

Clidice ha dit...

Hola a tots i totes, gràcies pels comentaris :) la veritat és que ara he millorat força el cap, el que tinc senzillament no sap fer anar l'ordinador, per la qual cosa no en té :P Només remarcar que és fàcil criticar, ja ho sé, però estem parlant de persones de la nostra generació, i amb un munt de títols penjats, cosa que indica que tenen un cert nivell. També, com algú ha assenyalat, el tracte és important. Vaja, que és com si el meu pare no sapigués fer anar una calculadora havent-la de fer servir.