dimecres, 27 de juliol del 2011

Blogs, ficció, llibres, romans i prostitutes


Què en diríeu d'una colla d'artistes que decideixen reproduir un lupanar(bordell) a Baetulo(Badalona)?

VIRGINITAS MORBUS EST GRAVISSSIMVS CVI EGO CLODIA HS X MEDERI POSSUM

La virginitat és una malaltia ... jo Clodia la puc curar! deu asos.

Realitat, ficció? Si us trobeu una casa amb uns suposats mosaics i uns suposats versos, o aforismes -o anuncis per paraules-, gravats a les parets, en llatí, sereu capaços de distingir si són un engany conscient amb finalitats artístiques? I si al damunt aquesta troballa(?) té un blog?

En Toni Prat, l'autor del blog Poesia Visual, n'és un dels assessors literaris. També pot presumir de nou llibre: La diversió de la paradoxa, editat per La puça del petroli.
I com em passa últimament, blogs, llibres, realitat, ficció?

13 comentaris:

Sergi ha dit...

Sí, de vegades ja no sabem si estem més aquí o allà, tot es barreja.

Garbí24 ha dit...

I si no intentem esbrinar si és realitat o ficció? de fet ja sabem quin és l'ofici més antic del planeta, a partir d'aquí tot pot ser cert

Júlia ha dit...

Les ficcions sobre el passat no em convencen gaire, la veritat, començant per una gran part de les novel·les històriques i continuant pels muntatges i teatralitzacions d'avui. Hi ha un component impossible de recrear, la mentalitat de l'època i sovint tot es fa 'en clau del present'. Ara, per passar l'estona, mira...

Mr. Aris ha dit...

ostres, es difícil d'esbrinar! que bo!

Alberich ha dit...

Aquests del ‘Domus alba’ són una colla de ‘catxondus’...Ho trobo molt divertit i molt bo, dintre d’un tipus de conya que ens és molt propi, potser ja des de l’època dels romans, ves a saber!.
Salut.

Anònim ha dit...

jajaj això està molt bé! El baetulinus és un ritus iniciàtic molt interessant, llàstima que parlin de fel·latriu i no de fel·lator :P

però ja se sap, a la cultura romana també hi havia greuges diferencials

Eduard ha dit...

Una combinació interessant... De totes formes l'ofici més vell del planeta, com diuen alguns per aquí, s'ha reinventant molt al llarg dels temps.

El porquet ha dit...

Hehe, m'encanta la mà de llocs, blogs, llibres i personatges que ens fas descobrir!

També m'ha encantat que en llatí també existís ja la versió Núñez "gravissimvs"!!!

Carme Rosanas ha dit...

Tot està tan lligat que és ben difícil destriar-ho.

Clidice ha dit...

XeXu i més en la cosa virtual, ves que ni tu ni jo siguem! ;P

garbi24 potser no és cert, però si encertat, perquè, al cap i a la fi, sembla que canviem molt poc. :)

Júlia imagino que, com els renaixentistes, som una generació que pretén creure que és capaç de copsar la mentalitat de l'època clàssica, sobretot perquè solem prendre allò que ens abelleix i fem veure que no existeix allò que grinyola. Només és un joc i potser, més que no pas el contingut, ens pot interessar la forma, l'eterna pregunta sobre la realitat i la ficció, les seves fronteres i de com ens abelleix estafar-nos a nosaltres mateixos.

Aris la gràcia és aquesta, amb més bona o mala fortuna, sabem?

Alberich per fi! algú que reivindica els nostres mals "modus"! Ni som britànics (si és que això té cap significat en aquella illa de salvatges :P) ni som tan espavilats. Podem ser riallers i intel·ligents, però també obscens, roïns, maldestres ... més o menys com tothom quan es treu la cotilla de la cosa social que estigui de moda.

La Gata Sueca uf! potser no tants, si més no abans d'August i el seu puritanisme :) També cal dir que som hereus de tants filtres que la veritat poc que la sabrem mai.

Eduard Ariza tens raó, però malauradament no ens en sortim a l'hora de modificar un acte que envileix, o això sembla. Imagino que patriarcat i sexisme van de la mà, però no goso fer afirmacions tan dràstiques. Diguem allò de: seguirem investigant.

El porquet serà que el senyor Nyunyess (a casa se'l deia així) potser quedaria bé com a personatge de Golfus de Roma oi? ;P

Carme i és que és força fàcil enganyar-nos oi?

Anònim ha dit...

I de tot això, que en diu l'Abiol?

Doncs res, ell és un dels clents més bons del lupanar...

con Dios..

Clidice ha dit...

Gregori Samsa no sé que fa aquest d'això, ehem, senyor. No tinc massa relació amb el d'aquest partit, però penso que, sortosament, res és per sempre.

Alyebard ha dit...

Quina troballa, són una colla de catxondos!