dilluns, 25 de juny del 2012

En cap cap cap

No, no m'he tornat queca, sinó que aquest és el títol del nou llibre de refranys de la col·lecció Enciclopèdia paremiològica del cos humà, el número 2, d'en Víctor Pàmies.

"En ninguna cabeza cabe", és la traducció literal pels castellanoparlants, i la faig perquè així, els catalanoparlants també ens n'adonem de com és la nostra llengua on una paraula com "cap", significa, alternativament i pel context, "ningun", "cabre" i "testa".

Aquests llibres que en Víctor publica mitjançant l'automecenatge són el fruit d'anys de recopilació de dades que, si haguessin d'esperar l'ocasió de ser finançats per alguna institució, difícilment sortirien a la llum.

Jo ja tinc el meu! Felicitats, novament, Víctor. I endavant amb l'Enciclopèdia!

12 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Montserrat, no em cansaré d'agrair els mecenes que feu possible aquest somni.

Com bé dius potser encara serien desats en un calaix si no hagués irromput Verkami en la meva vida.

Jo visc apassionat i celebro que la meva passió us arribi i en pugueu gaudir també.

Rokins ha dit...

Doncs que bé hagi pogut sortir a la llum.... Bona iniciativa, segur que la nostra llengua es sentirà una mica més estimada.
Per cert, i no ve gaire el cas.... però just necessitaria saber si hi ha alguna expressió equivalent en català de "por muestra un botón". Algú ho sap?

fanal blau ha dit...

Jo també tinc el meu!
Quan vingui el tercer, veurem si alguna institució comença a reconéixer la seva feina!
Bon dia, Clídice!

Elfreelang ha dit...

I jo i jo també el tinc....i llegit i rellegit m'encanten els refranys, les frases fetes i desfetes, els girs, els modismes ...visca el Víctor! visca tu!

Marta ha dit...

En Víctor és un crak! Ens manquen persones així que tinguin il·lusió i passió pel que fan. De totes maneres en el nostre país ens podem sentir satisfets de les iniciatives de la nostra gent!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Rokins, et serveis A tall d'exemple o Com a mostra?

La més gran institució sou els meus lectors! :-)

Allau ha dit...

Vaig anar a la presentació que va fer a l'IEC la setmana passada. El proper volum anirà sobre les mans i després vindrà el cul (ho dic de debò).

Rokins ha dit...

Gràcies!

Anònim ha dit...

mmmm automecenatge per fer un llibre? No em donis idees, no em donis idees!

Lluís Bosch ha dit...

En cap cap no hi cap què ha fet el govern sobiranista d'Esparreguera amb l'Escola Municipal de Música i Dansa.

Lluís Bosch ha dit...

Hola Montserrat,

Et volia dir que, malgrat no entris al meu blog, he convocat una trobada blogaire a la qual vull que et quedi clar que no hi ets convidada. Probablement no hi hauries vingut, ni te n'hauries assabentat. Però per si de cas.

Clidice ha dit...

Víctor Pàmies i Riudor i jo no em cansaré de demostrar la meva admiració cap a algú que té un somni i l'aconsegueix. Sobretot si aquest somni contribueix a enriquir una mica més la nostra cultura.

Rokins penso que sí, ni que només fos a nivell antropològic, la tasca d'en Víctor és encomiable.

fanal blau i sinó ho fa cap institució ja ho seguirem fent els mecenes. Potser encara millor així, s'escampa més :)

Elfreelang hahahaha sí visca el Víctor i visca TU! :)

Marta penso que sí, ens la passem (mal)parlant de les coses dolentes, que n'hi ha, però ens oblidem, dia si, dia també, de fer esment de les bones. Allò que està bé cal dir-ho, alt i clar.

Allau me la vaig haver de perdre la de l'IEC :( El de les mans em sembla molt interessant i no me'l perdré, el del cul ... tampoc! :)

glamboy69 la plataforma Verkami funciona molt bé en el cas de l'automecenatge. No dubto gens que te'n sortiries si t'ho proposessis :)