dijous, 14 d’abril del 2011

De la Res Publica



Només espero que, amb la independència, a ningú li passi pel barret cercar descendents d'en Jaume I per convertir-nos en Mónaco 2. Que hi ha gent per a tot en aquest món de mones.

(Res publica: cosa pública)

35 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

COM VEGI AIXÓ EN JUANCAR, JA HAS BEGUT OLI. S'ENFADARÀ MOLT, TOT I QUE ELL ÉS MOLT "CAMPECHANO"

Júlia ha dit...

Des del moment en què Tapies va acceptar el 'marquesat' pot passar de tot!!!! Obviarem el fet del genocidi de Jaume I amb els pobres moros mallorquins i tants d'altres... eren temps difícils.

David ha dit...

Dona, no ho crec, no? Deu haver-hi qui es creu descendent d'en Jaume I?

montse ha dit...

Espero que així sigui.
Salut, i República.

Alberich ha dit...

D’en Jaume I d’en Jaume I, potser no, però del d’Antequera, i amb el nom “de Aragón” sembla ser que encara en queden més de quatre. Viuen per Madrit i tots parlen castellà, però jo no hi posaria la mà al foc que algun il•luminat nostrat cerqui la legitimitat per aquests verals...Ai, mare meua, que patirem!

Anònim ha dit...

Per si de cas encara algú no coneix el llibre: http://www.txalaparta.com/upload/productos/P%C3%A1ginas_de_Hasta_la_coronilla.pdf

Mr. Aris ha dit...

home, jo soc republicà, però si m'ofereixen un títol de marques acompanyat d'un palacete potser em venc... (es una idea, Juanca, si te sobra alguno...)

Angel Corrochano ha dit...

Tal vez sea necesario resolver, antes de la independencia, que tipo de sociedad se establecería en los Països Catalans, por que si de lo que se trata es de mantener el mismo tipo de gobierno, el mismo tipo de sistema económico y el mismo tipo de relaciones de producción ... no creo que el esfuerzo mereciese la pena.
Y de la monarquía mejor ni hablo ...
Dicho esto con mis máximos respetos.
Un abrazo

Sergi ha dit...

Molt d'acord amb tu. De rei no en volem, ni nostre ni estranger. No entenc com encara dura això... sembla que no evolucionem.

Allau ha dit...

Dona, la família Pujol potser es mereix alguna cosa pels serveis prestats...

Anònim ha dit...

... segur que sortirà algú. Els catalans ja ens coneixem!

Per cert, aprofito per recomanar el llibre "Borís I, rei d'Andorra" de l'Antoni Morell.

El porquet ha dit...

Doncs jo el que vull és que el meu país no estigui sotmès al colonialisme de l'estat espanyol.

República o monarquia m'és bastant igual.

Hi ha autèntiques repúbliques bananeres i monarquies que funcionen prou bé.

Anònim ha dit...

No, això mai. En tenim prou amb la descendència Pujoliana i nissagues il·lustressia. Hòsti, tu...

Eduard ha dit...

Bé, sense ser independentista, només espero que algún dia tots els estats (presents i que vindran) defensin la igualtat de tots els homes a pujar a les magistratures del mateix i no n'en copsin cap per una família de forma hereditària.

Clidice ha dit...

Puigcarbó doncs mira tu, que ho posi al CV això de la campetxania a veure si a l'INEM els hi fa peça.

Júlia dona! això d'en Jaume I no entra dins de la definició de genocidi, perquè és moderna i aleshores, la cosa de genocidar era el pa de cada dia.

David recordo haver sentit com el senyor aquest de la Zarzuela ho comentava, o ell o el seu fillet. Vaja, que millor que ningú no tingui temptacions no? ;)

montse anem avançant no? algun dia ... Salut i República!

Clidice ha dit...

Alberich els enyorats d'aquestes coses són tan anacrònics que cal que es vegi tothora l'absurd d'allò que representen. Vaja, que dir-ho sempre és poc. :)

josepmanel vaig a fer-hi una ullada :)

Aris no t'ho recomano que es veu que, això de ser "ricdelcagar" és cansadíssim. Que si manar als criats, iots, la pell se't resseca amb el sol i l'aire del mar ... Vaja, un absolut desastre pobrets.

Ángel tienes toda la razón, lo malo es que en un mundo donde cada dia se tiende más a la atomización de los estados, que aproximan el poder y su control a los ciudadanos, aquí hay algunos de estos estados que se aferran al jacobinismo decimonónico con fiereza. Luego, de puertas para afuera, venden cosas como ejércitos, patrias, sangresazules y otras zarandajas, pero al final de todo, sólo hay una cosa: el poder. Además malo es este país, para todos, que resulta ser el país occidental més gobernado por las grandes empresas. Y nosotros duermiendo en la parra, pa variar :(

Clidice ha dit...

XeXu pensar fa mandra i ens han atabalat tant amb les històries de la pre-Guerra Civil, que la majoria de la gent té por de la seva ombra. És com això dels tancs, algú es creu que els tancs espanyols (de la 2a guerra mundial molts) arribarien gaire lluny? Que els ho preguntin als de Bétera! (ei, que potser en aquests últims anys n'han comprat alguns de més nous, o recanvis pels vells)

Allau no em provoquis, no em provoquis! Té, mira, que els donin la creu de Sant Jordi, ja que els del seu partit són tan generosos que l'atorguen a tants adoradors de vells règims.

tirantlobloc òndia! és veritat, el Boris! mira quina història més bèstia també. Ens agrada que ens enredin, ja ho veus.

El porquet el mal no és si funcionen bé o malament, és de concepte: per què algú ja està decidit que em manarà només perquè son pare manés? Què és això? Una botiga de betes i fils?

Gregori Samsa tens raó, en la política, ara mateix, manen "famílies". Bé, manar tampoc, fan de becaris cars de Madrid i fan negocis, que no és ben bé el mateix. Tot i que, si ho canviéssim, no et pensis que lluiríem millor. Digues-me desencisada de la cosa humana.

Eduard Ariza el déu dels ateus t'escolti ;)

Puigmalet ha dit...

Independència i república. No hem d'escollir, només lluitar.

Jordi Marron ha dit...

ara que en mas es compara amb el rei, no ho tinc gaire clar, clídice.. en tot cas, visca la república!, la nostra i per extensió totes les altres..

LEBLANSKY ha dit...

D'entrada, i com a primer pas: visca la república!
[i a partir d'aquí, a fer pols soles de sabates, que el camí és llarg...]

en Girbén ha dit...

Jo encara signaria l'opció suïssa, perquè... no consta que siguin ni reialme ni república.

Josep ha dit...

A Escòcia l'institució monàrquica facilita el procés d'independència.

Clidice ha dit...

Puigmalet picar pedra, cada dia, sense defallir.

Jordi Marron tenir respostes categòriques no és mai bo per a res. :)

LEBLANSKY les repúbliques d'avui tenen poc de l'ideal d'ahir, però un sistema on la igualtat d'oportunitats prevalgui em sembla el més encertat que no pas un de privilegis. Per cert que no m'he "apuntat" a la teva iniciativa atenent que no compleixo la màxima de posar-me una bandera espanyola, per molt republicana que sigui. Hi ha coses que no puc evitar ^^

Girbén malgrat tots els peròs cap els suïssos, que ja s'ha vist que van "a la seva", és un país del qual en podem aprendre molt.

Josep saps? aquesta és una de les preguntes per les quals no tinc resposta. Sé que vull la independència de Catalunya, sé, també, perquè la vull, el que no sé és si la vull a qualsevol preu. Allò que diuen uns: primer independència i després ja en parlarem. Imagino que si, però no puc evitar esgarrifar-me al davant d'algunes opcions.

lolita lagarto ha dit...

més enllà dels noms... viure en un món sense privilegis i aconseguir-ho sense violència.

Vicicle ha dit...

Clidice, perdona'm, però aquest eslògan de "res pública", és a dir, acabem en lo públic, és el del PP valencià. I damunt sense corones, ni del pinyó ciclista ni de la cervesa. Què farem?, que deia el Tolstoi.

Garbí24 ha dit...

molt encertat....reina!!!!! ups perdó, paraula prohibida.

Evocacions ha dit...

Ep, Clídice i resta de companys, no us sembla que la monarquia gasta el mateix que la Rpublica, més el de la monarquia; aleshores, em pregunto, si, posats a retallar, no caldria retallar monarquia....

Clidice ha dit...

lolita lagarto resumit en tan poques paraules i que diuen tant ...

Vicicle ves, també era de Plató. En tot cas no podem defenestrar res només perquè els fatxes diuen que els agrada.

garbi24 ui! m'has fet pensar: què diran les peixateres de la república?

Evocacions la gent parla molt de diners i a mi em sembla del tot secundari, és una qüestió de concepte. Si acceptem que algú té més privilegis que algú altre només pel naixement, penso que ja comencem malament. La cosa dels diners va per una altra banda, no trobes?

Secció Excursionista del Centre de Lectura de Reus ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
zel ha dit...

Ho signo!
Espatarrant!

Unknown ha dit...

Ja han començat la cua per les proves ADN?

Clidice ha dit...

zel gràcies mossa, salut i república!

Anna ben mirat, de ben segur que se'n farien de cues. Que som com som.

Galderich ha dit...

Sigui el que sigui, tothom hi està més o menys d'acord, hauria de ser una República

Unknown ha dit...

Vaig tard...
Com dius en alguna resposta... República sens dubte, per una qüestió de concepte perquè és un sistema més igualitari, més just que els privilegis de "naixement".
Quan de vegades alguns republicans cauen en la temptació de fer esmentdel que "ens costa aquesta reialesa", s'obliden que la figura del Cap d'Estat segueix existint en na República i que també té unes despeses a les quals s'afegeixen les despeses genas menyspereables de la convocatòria d'eleccions. El tema NO és ECONÒMIC. Algú pensa que el PResident dels Estats Units és més "barat" que la monarquia? De debò? Estic segura que es cost deu ser si fa no fa... L'important és que la república no es basa en privilegis i que pots canviar el cap d'estat cada X anys.

Rafel ha dit...

Encara pitjor seria una independència tipus Commonwealth i una reina mare nascuda a Grècia.