divendres, 3 de febrer del 2012

Web de la setmana: 11.250 secrets ...

Us agrada el vi? A mi sí que m'agrada i en consumeixo, més que moderadament, sobretot perquè sinó acabo pitofa i no en trec cap profit. El vi el tracto com el què és: un producte fruit d'una cultura mil·lenària que pot venir acompanyat de grans històries. Si ho permetem, és clar.

No em fa cap por de fer publicitat gratuïta de Jean Leon, perquè sempre ha estat una de les meves bodegues de referència. Jean Leon, l'alter ego de Ceferino Carrion, va néixer a Santander, va morir a Tailàndia i, enmig, va emigrar a Barcelona, París, Nova York i Hollywood, on fundà, amb James Dean el restaurant La Scala de Beverly Hills. Aterrà -és un dir- a Torrelavit, a l'Alt Penedès i allí fundà la bodega que duu el seu nom.

Diu que hi ha 11.250 gotes de vi en una ampolla de Jean Leon, i en aquesta WEB et permeten deixar-hi el teu secret. Interessant, no cal dir, tota la història del creador de la marca.



Bon (i fred) cap de setmana!

8 comentaris:

El porquet ha dit...

A veure si arreplegarem un bon pitofot!
M'has fet aprendre una mica més de vi, de cultura i de llengua.
Bon cap de setmana Cli!

Tirant lo Bloc ha dit...

Un vinet ara també aniria bé...

Quin personatge en Jean Leon!

Bon cap de setmana!

Elfreelang ha dit...

No bec vi mai , de fet no m'agrada el vi què hi farem! aniria bé una copeta amb la gelor que fa arreu! gràcies!

Marta ha dit...

No hi ha un bon àpat sense un bon vi, i que sigui de la nostra terra, que en tenim de força qualitat. Bon cap se setmana fresquet.

en Girbén ha dit...

Saps què reblaria aquesta entrada vitivinícola? Un got del solemne vi de l'Estellés cantat per l'Ovidi. Al celler Goear en tenen.

Garbí24 ha dit...

El vi és un art i no hemde dsaprofitar mai d'aprendre una mica més.
Quantes coses ha adobat un parell de copes de vi quan provoquen el soroll preuat del xin xin.

Gemma Sara ha dit...

Ostres, no tenia ni idea d'aquesta història, molt intetessant, ara em miraré (i, si pot ser, beuré) les ampolles de Jean Leon d'una altra manera...

Bon cap de setmana!!
Ps. Déu n'hi do la Liz Taylor i els canelons Lolita...

Clidice ha dit...

Perdoneu, però al darrera de la xorreited del comentari 13.000 m'he despistat una miqueta :) El que més m'agrada del vi és que no només beus un líquid amb una certa graduació alcohòlica, sinó que et beus una pila de cultura :)