dissabte, 30 de gener del 2010

Bany o dutxa?


L'altre dia vaig omplir la banyera. Si, ja ho sé que aquest és un acte incívic i poc sostenible, però només d'imaginar-me el gest de disgust de tot ICV en ple, el plaer va ser duplicat.

De tant en tant em regalo aquest ritual: omplir la banyera d'aigua i bromera mentre el calefactor funciona a tot drap. Això vol dir que, durant una hora, servidora es dedicarà a submergir-se en aigua, escuma i jugar a barquets amb l'esponja i l'aneguet de goma.

També aprofito per pensar. On millor penso és dins la banyera, fent evident que sóc més aviat de pensar poc, si comptem l'escassedat dels meus banys. Dutxa si, ara no us pensséssiu que una no és neta i polida com cal.

El millor de la banyera, com el millor de qualsevol ocasió on no tens més remei que esperar, és que pots evadir-te i pensar. En realitat el bany sempre és millor que la cua al Registre Mercantil, on també tens ocasió de relaxar-te mentre esperes. Tot i que, ben pensat, la cua del Registre et dóna unes magnífiques oportunitats d'observar l'espècie humana.

Això si, al Registre Mercantil no hi vagis amb l'esponja i l'aneguet de goma, no sé pas si sabrien apreciar la performance.

22 comentaris:

Striper ha dit...

De normal dutxa pero si ha temps de donar-se un oplaer banyera i si es compartida millor.

Olga Xirinacs ha dit...

I alguna vegada les espelmes d'olor, mirant de no provocar incendis. I afluixo una bombeta per estar " a media lus", com al tango. I la tovallola flonja escalfada al radiador, i...que es fotin tots els fills de mal pare.

Allau ha dit...

Jo això del bany no ho faig mai, excepte al Japó; jo medito mentre planxo (crec que Kierkegaard també ho feia). I no tinguis manies en omplir la banyera, que últimament ha plogut molt.

Lluís Bosch ha dit...

No he sabut fer mai això de la dutxa, no em surt de cap manera. En canvi, medito quasi sense voler cuinant, conduint o escombrant. No puc estar quiet?

Per cert: el programa de ràdio, completament "professional". Felicitats i per molts anys.

kika ha dit...

dutxa cada dia normal, i bany els dies especials, que són especials precisament perquè hi ha bany en comptes de dutxa... amb temps, musiqueta, olors, això de les espelmes que diu l'olga, ho provaré també :-)

maria ha dit...

si puc bany, amb música, novel.la i got de vi...

Ferran Porta ha dit...

No sé què s'hi fa, al Registre Mercantil, però m'aposto un Gallifante que és molt més divertit passar-se una hora en remull a la banyera de casa.

Montse ha dit...

Kierkegard planxava? ÔÔ

Jo em banyo poc (però em dutxo cada dia, ep!) però quan em banyo el que m'encanta no és pensar, sinó llegir! Espelmetes, però no cal que sigui a media lus com diu l'Olga, només per l'olor. Escuma i sals de bany, l'aigua ben calenta, encara que no sigui bo per la pell, un bon llibre i a gaudir d'una bona lectura en silenci... no ho heu provat?

He d'anar a l'ajuntament a fer unes gestions, pensaré la possibilitat d'emportar-me l'aneguet i l'esponja, jajajaj!

Anònim ha dit...

Sóc tna impacient que sóc incapaç de tenir la paciència i serenor de fer-me una banyera. Ara bé, si amb això s'emprenyen els d'Iniciativa m'ho puc plantejar.

Sergi ha dit...

Al meu humil pis no hi tinc banyera on em pugui estirar, així que em conformo, i encantat, amb una bona dutxa, en la que tot sovint tinc bones idees també. Com aquell qui neteja les impureses i deixa veure el material, a la dutxa també es pot pensar i trobar bones respostes.

sànset i utnoa ha dit...

Jo, com tu, també sé que és poc sostenible això d’omplir la banyera. I bé que la Utnoa m’ho recorda de tant en tant. M’acostumo a dutxar, però de tant en tant em regalo un bany. El meu ritual es basa en posar la ràdio i escoltar el que diuen a RAC1 mentre em relaxo.
Ja cal que anem en compte, que els ecosocialistes d’armani ens apedregaran!

*Sànset*

Garbí24 ha dit...

No es que no m'agradi el bany,, però es que mentre s'omple la banyera i prepares tot ja t'has dutxat i estas per altres coses. Si tingues majordom i criades segurament ho faria més sovint.

Francesc Puigcarbó ha dit...

ara mateix vaig i et delato al Dino-Saure. Tu saps la quantitat de litres que es necessiten per omplir una banyera?, en dues paraules: in cívica, això és el que ets...i que bé si està tant calentó allí a dins com si fossis dins l'úter de la mama però amb el cap a fora, car sinó glup!glup!

MARTELL DE REUS ha dit...

Anys i més anys de veure el nostre "pantanu" buit ha fet que estiguem molt sensibilitzats alhora de malgastar l'aigua. Per això quan optem pel bany ho fem en parella :)

Agnès Setrill. ha dit...

Un o dos cops l'any, també ho faig.
Però ara ha plogut força i com dius si els d'ICV els fot, almenys que els córri la sang per alguna causa nostra :-)

Mireia ha dit...

Que bé, tant en tant sí. Com ho vaig trobar a faltar els anys de sequera que per no sentir-me culpable ni tant sols era de tant en tant.
Jo sóc de les de llibre i cafè amb llet. Tinc una balena rosa, pe`ro hi jugopoc la deixo que vagi flotant tranquila.

per cert, xulo el programa

montserratqp ha dit...

Quan vivia a Catalunya els banys no existien per a mi: la mala consciència, el poc temps i en algunes èpoques sense banyera...Ara aquí dalt en aquest país de pluja contínua, el bany és el quotidià i quin plaer!!!! I més ara, amb la criatura, les estones del bany són com una mena de recés per llegir, pensar o simplement ooooommmmm.

Casiopea ha dit...

Mai he entès com es pot llegir a la banyera. Tinc por de mullar els llibres!!

Rafel ha dit...

Ara pla, aquesta és la banyera que han posat al Registre Mercantil?
Ja m'imagino tot de carretons amb els llibres de comptes aparcats per les vores.
Però quan toqui passar per Hisenda, compte que han posat termes i se'ls ha disparat el termostat.

Clidice ha dit...

Striper home, no cal ni discutir-ho això :)

Olga tu ets una professional de la cosa, ja veig que em cal prendre apunts :)

Allau és que últimament al Japó hi passo poc temps i planxar, mal m'està el dir-ho, no planxo ^^

Lluís gràcies :) i respecte al meditar, bé, n'hi ha que hi teniu més tirada ;)

Kika tu ho has dit: dies especials, són com un auto-regal :)

maria caram! més coses a la llista! quina feinada! ;)

Ferran bé, tot té el seu punt si ets prou viciós, hihihi :P

Arare aquests filòsofs fan unes coses més estranyes oi? cuanta cosa que us porteu i jo tan puritana, amb el meu aneguet de goma! :D

Albert B. i R. tu prova-ho, i passa-els-hi un informe :P

XeXu deu ser l'aigua calenta que ens relaxa i ens allibera els pensaments :)

Sànset és que es tracta d'això: d'un petit regal ^^ i com deia el meu sogre, "als carlins que els mati Déu!", cavia-ho per "als d'armani" ^^

garbi24 tu ets un home estressat, això no pot ser bo :)

Francesc P. noooooooooo sispli sispli, no em delatiiiissss :P

MARTELL ja m'agradaria ja tenir una banyera on hi cabéssim dos de "tamany considerable" :P

Agnès si, perquè els trobo una mica adormidots no, aquestes criatures d'ICV? ^^ (amb tot el carinyo del món mundial)

Mireia apali! ara un cafè amb llet! m'hi hauré d'endur la taula-camilla al bany a aquest pas! :) ei! que una balena rosa també té el seu punt eh! gràcies guapa :)

montserratqp em fas una enveja que em moro! :) però bé, sempre hi ha coses que compensen :)

Casiopea l'experiència em diu que si, acabes mullant-los, i més si ets del tipus desastre amb potes com una servidora :P

Rafel hahahaha els d'Hisenda sempre van amb el termòstat a l'alça, així ens miren, com l'expremedor a la llimona :( ;)

Galderich ha dit...

Jo no em puc banyar perquè no sé on fotre les cames dintre d'un recinte petit. M'agrada entrar a la dutxa i enllestir el més aviat possible la higiene personal.
Per a meditar, com diuen alguns, hi ha altres moments tant o més rutinaris. La cua al Registre Mercantil la reservo per fer observació antropològica i que altres la facin amb mi!

Clidice ha dit...

Galderich ai pobre! ja és fotut tenir les cames llargues i perdre't un dels més grans plaers de l'existència: fotre els ecointegristes! hihihihihi