dijous, 21 de gener del 2010

Còmic



Una persona a la que conec, i a la que no conec també, en Josep, coses de la virtualitat, em recorda que per casa volta la novel·la gràfica Prototipo de Ralf König, que vaig comprar un dia per regalar als meus fills (adults), amb la sana intenció de llegir-la jo, en una d'aquelles jornades de compra compulsiva de llibres i dvd's, que ens regalem el meu amic de l'ànima Jordi i jo, de tant en tant.

El recupero a corre cuita, me n'havia oblidat del tot, i me'l cruspeixo en un tres i no res. Realment no em saben gens de greu els 18 €. Del tot recomanable.

Contracoberta:

"Prototipo es la versión (¿amenazadora?) de Ralf König del Génesis. Dos actores: Adán y la cornuda serpiente, y además una voz sin rostro que viene de arriba y habla en letras góticas. Y luego, pues bueno, Eva y las consecuencias. Son personajes tan conocidos como la misma historia ..."

17 comentaris:

Striper ha dit...

Em quedo amb el titol, i la portada potser la llegire.

Lluís Bosch ha dit...

Aquest el desconec, però la resta del König és una genialitat. Encara recordo la seva (opera prima?) el condón asesino, una versió brutal de "Alien".

Puigmalet ha dit...

No us perdeu per res del món els seus "Yago" i "Lisístrata". Per a mi, les seves obres mestres, a banda de "El condón asesino" i "El retorno del condón asesino", que en Lluís ha mencionat. En té un editat en català: "L'home desitjat", del qual se n'ha fet pel·li.

König és fantàstic!

sànset i utnoa ha dit...

Molt interessant el que ens diu la contracoberta. Em sembla que me l'apuntaré al llistat de "tareas pendientes".

*Sànset*

Josep Turiel ha dit...

König és el GRAN 'cínic' del còmic europeu: sense moral, sense tabús i sense prejudicis(recordeu la versió de "Lisístrata" convertida en un panflet mig 'queer' / mig feminista i lamentablement versionada en cinema -la de König no la d'Aristòfanes-.). Seria un bon argument per aprendre alemany si no fos perquè encara tinc pendent el mongol.
A casa el Fons König ocupa tot un prestatge (en sembla que al costat dels Tintin, veus per on).
Una besada forta. I gràcies per la referència 'virtual', Clídice.

Angel Corrochano ha dit...

Gracias por la recomendación, tiene todo el aspecto de fina ironía y grato sentido del humor.
Por cierto, cuanto adoro esos días de loca compra compulsiva de CDs y Libros, siempre alivian ...
un abrazo

Salvador Macip ha dit...

Tinc l'obra completa del König i estic 100% d'acord amb les recomanacions del Puigmalet. El condó, l'home desitjat i Lisístrata són els millors, però qualsevol dels seus llibres arrenca més d'un somriure.

Anònim ha dit...

M'acabes de recordar que hauria de llegir mes novel·les gràfiques, no sé perquè però en la meve biblioteca és un gènere bastant marginal...

Garbí24 ha dit...

NO el conec, però potser el buscaré, m'graden aquest tipus de lectura

Allau ha dit...

Molt recomanable i bastant atípic dins de la producció de König. Una relectura del Gènesi més sofisticada del que es podria esperar.

Galderich ha dit...

El José Luís Martín va publicar en el Jueves (ja fa uns 30 anys o més) una "Bíblia contada a los pasotas" molt bona.
A la introducció ja es deia que d'aquí uns anys costaria entendre aquesta Bíblia perquè els referents religiosos es perdrien. Jo que dono classes d'Història de l'Art a adolescent veig que molt no saben ni qui és Adam ni qui Eva, ni Noé, ni...
Això vol dir que hem laïcitzat la societat però que la nostra mitologia s'ha perdut i que no podrem fer ni broma sobre Adam i Eva perquè no sabran qui són.
Els he explicat l'acudit que diu que Guardiola és com Déu perquè a la 7a. copa ha descansat per veure com reaccionen i molts no han entès l'acudit! :-)

Montse ha dit...

ostres, doncs m'ho apunto, encara no sé què faig, que no el conec! ÔÔ

Josep ha dit...

Ralf König és un geni. I els genis poden ser particulars i universals. Per això les seues històries gais agraden a gais i a heteros.

Anna Maria Villalonga ha dit...

Haig de reconèixer que sé poc de còmics. Tanmateix, ara m'ha encuriosit la ressenya i, a més, si en la cosa hi està involucrat l'amic Josep, ja és una garantia. A veure si m'hi enganxo.

Clidice ha dit...

Striper fes-ho, és ràpid i molt còmic :)

Lluís té un sketch amb un armadillo encantador :P

Puigmalet miraré de trobar la "Lisístrata", això segur, és un obra que m'encanta :)

Sànset faràs bé, no hi ha res millor que la ironia i la crítica en format còmic :)

Josep (el de la cita :P) un petó per a tu, al cap i a la fi has estat el Pigmalió del post ... i de tantes altres coses! un privilegi :)

Ángel pues si Ángel, me divertí con los diálogos de la serpiente, acabas identificándote con ella ^^

SM quina enveja, veig que començo a trigar a tenir-ne més coses! :)

estretdebering sempre hem confós els còmics amb l'insubstancial i només són un altre llenguatge, a mi em fascinen els còmics intel·ligents, i aquest ho és :)

garbi24, prova'l, és un dibuix que entra molt bé :)

Allau si que n'és de sofisticada si, com ja li he dit al Lluís: hi ha res millor que l'armadillo? ;P

Galderich tinc la Biblia de J.L. Martín, com a fan incondicional d'ell :) i si, costa esforç fer que el jovent "capti" aquestes ironies :S

Arare tranquil·la, en aquest món no ho podem saber tot :D poquet a poquet :)

Josep penso que tens tota la raó, allò que és bo no té classificació: és bo i prou (i massa!) :)

Anna Maria Villalonga hola! :) penso que de la casa on ens arriba la referència cal fer-ne cabal de totes :) gràcies per venir :)

LEBLANSKY ha dit...

Ep, que aquest del König no el coneixia, i me'l apunto, que després del Génesi d'en Crumb necessito descomprimir ja.

Clidice ha dit...

tu! el gran LEBLANSKY no el coneixies? uala! :O