dimarts, 13 de juliol del 2010

Hem de ser conscients de a qui votem, així no podem seguir

Ja sabeu que, directament, en aquest blog no solc parlar de política ni de religió, però que mai he amagat la meva condició d'independentista, atea i feminista. Ara, acabo de rebre aquest correu de la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència i he de reconèixer que estic molt trista, o molt emprenyada, o ambdues coses. Per això el comparteixo, perquè n'estic fins al capdamunt que alguns polítics acabin donant la raó als que diuen que són uns renegats del poble qui els ha votat i que, únicament, pensen en la seva cadira. Si més no, dos d'aquests, han sabut fer el que calia.

"ERC!!, PP, PSC, IC i CIU!! HAN ACORDAT AVUI LA PRIMERA RESPOSTA UNITÀRIA DESPRÉS DE LA MANIFESTACIÓ INDEPENDENTISTA DE DISSABTE DE MÉS D’UN MILIÓ DE CATALANS: VOTAR EN CONTRA DEL LA ILP PER CONVOCAR UNA CONSULTA POPULAR SOBRE LA INDEPENDÈNCIA

AQUESTA ILP ERA EL PLA B DAVANT EL BLOQUEIG DEL TC A L’ANTERIOR INICIATIVA POPULAR PRESENTADA PEL REFERÈNDUM D’INDEPENDÈNCIA

Benvolguts/des companys i companyes,

Avui és un dia molt trist. La primera resposta unitària a la massiva manifestació del dissabte 10 de juliol ja ha estat presa per unanimitat per part dels partits polítics: aquest matí la Mesa del Parlament, amb els vots d’ERC (Ernest Benach), el PP (Rafael Luna), el PSC (Higini Clotas i Lídia Santos), IC (Jordi Miralles) i CiU (Toni Castellà), ha votat en contra de l’admissió a tràmit de la Iniciativa Legislativa Popular perquè la Generalitat convoqui una Consulta Popular sobre la Independència.


Amb aquesta decisió presa per unanimitat, la Mesa del Parlament ha tombat aquest Pla B que havíem presentat, després de conèixer la sentència del TC contra l’Estatut i contra la Llei de Consultes populars per via de Referèndum, amb l’objectiu de salvar el bloqueig que s’havia perpetrat per part del TC contra l’anterior IP presentada per un referèndum d’independència. Aquesta IP també ha estat rebutjada, finalment, per part de la Mesa.

La ILP no podia aturar-se per part del Govern espanyol perquè la Llei d’Iniciativa Legislativa Popular es va aprovar l’any 2006 i ja no es podia recórrer per part del Govern espanyol. Però la Mesa del Parlament, per unanimitat, i en un acte de covardia després de la manifestació de dissabte, ha fet la feina bruta a Espanya i ha tombat la Consulta Popular sobre la Independència abans que poguéssim començar la recollida de signatures.


Aquesta decisió és una burla i una manca de respecte al milió i mig de catalans que ens vàrem manifestar el passat 10 de juliol al crit d’INDEPENDÈNCIA. Els partits polítics han volgut posar un morrió al poble i han manat continuar votant llistes tancades i bloquejades. Aquesta ha estat la única resposta unitària que han sabut acordar: evitar que el poble parli i voti. I ho han fet tots junts, els que es fan dir independentistes amb els autonomistes i els espanyolistes. Tots junts.

ALFONS LÓPEZ TENA I URIEL BERTRAN HAN PRESENTAT LA SEVA DIMISSIÓ COM A CONSELLERS NACIONALS DE CDC I D’ERC RESPECTIVAMENT

Alfons López Tena i Uriel Bertran, els impulsors de les dues iniciatives per convocar una Consulta Popular sobre la Independència han presentat la seva dimissió com a Consellers Nacionals de CDC i d’ERC respectivament, per aquesta decisió adoptada per les direccions de CiU i d’ERC. Aquesta és la carta que ha enviat Alfons López Tena a Artur Mas i la carta que ha enviat Uriel Bertran a Joan Puigcercós.

MOSTREU EL VOSTRE REBUIG A L’ACTUACIÓ D’ERC, PP, PSC, IC I CIU I ENVIEU UN CORREU ELECTRÒNIC ALS RESPONSABLES D’AQUESTA BURLA AL POBLE CATALÀ

Líders Polítics
Joan Puigcercós (ERC): jpuigcercos@esquerra.cat
José Montilla (PSC): jose.montilla@parlament.cat
Artur Mas (CiU): a.mas@ciu.cat
Joan Herrera (IC): jherrera@diputado.congreso.es


Membres de la Mesa
Ernest Benach (ERC) : ernest.benach@parlament.cat
Rafael Luna (PP): rafel.luna@parlament.cat
Higini Clotas (PSC) : higini.clotas@parlament.cat
Lídia Santos (PSC): lidia.santos@parlament.cat
Lluís Corominas (CiU): lluism.corominas@parlament.cat
Antoni Castellà (CiU): antoni.castella@parlament.cat
Jordi Miralles (IC-EUiA): jordi.miralles@parlament.cat

Com sempre,
Visca Catalunya Lliure!
"

26 comentaris:

Sergi ha dit...

I ara què em de fer? Si tots estan d'acord amb que al poble més val tenir-lo calladet, quin és el següent pas? Fotre'ls a tots al carrer, és l'únic que serviria. Llàstima que això no es pugui fer en eleccions, perquè si decidim castigar-los a les urnes, tindrem presidència del PP, que aquests mai fallen a votar!

Anònim ha dit...

XeXu, a les properes eleccions es presentaran alternatives vàlides i sòlides als partits actuals. Se'ls ha de votar a ells. Els partits amb representació parlamentària estan del tot caducats. Són tan covards que mai faran cap pas endavant i es limitaran a gestionar les tristes engrunes d'una autonomia a sobre retallada i escapçada.
El López Tena i l'Uriel han avançat que portaran a terme una resposta política. S'està formant una llista unitària de l'independentisme. Si s'hi uneixen (o aquesta s'uneix a ells, és igual això), prendrà molta força. Aquest ha de ser el nostre vot a les properes eleccions.

Lluís Bosch ha dit...

Tot i que ja saps que jo sóc de la branca federalista (un dels pobres tontos d'aquesta opció) m'he quedat de pedra veient el cas que comentes. No m'ho explico. O sí: això dels partits "tradicionals" està acabat, ja no tenen res a dir.
De fet me n'alegro que passin aquestes coses, perquè preparen el terreny per a coses noves (i que passin aviat, sisplau).
No són capaços d'entendre la democràcia, no en tenen ni idea.
Davant la possibilitat que no hi hagi temps per a una reacció abans de les eleccions (o que apareguin opcions populistes i anti-democràtiques), crec que s'escau una abstenció massiva. No sóc ingenu, ja sé què implica.
En tot cas, reacciono a cop calent, però molt em temo que això està llest. Ha arribat el dia de la segona transició.

Joan Rodó i Galiana ha dit...

jo també he rebut el correu de la Coordinadora i he quedat ben decebut de la resposta dels politics,quin fàstic,de totes maneres no ens hauria d´estranyar el que han decidit,ja que,fins ara no han fet res per el poble de Catalunya i mai ho faran,doncs són uns covards i uns donats pel cul.

A la foguera amb tots ells...!!!!

Visca Catalunya Lliure ||*||

una abraçada.

Galderich ha dit...

Ho he vist i he quedat glaçat. En fi, li dono la raó al Lluís que el que cal és una segona transició de manera urgent.

marta (volar de nit) ha dit...

No penso escriure'ls cap email i intentaré no votar cap d'aquests partits. El meu vot anirà cap a algun altre lloc. Es nota que estàs molt decebuda i empipada. Jo no, ja fa temps que no confio en la política si no en allò que qui dia passa any empeny, i no és gaire romàntic però em guardo el romanticisme a casa, no et pensis. D'altra banda, aquesta opció de votar allò que vindrà sense haver-ho vist i sense llegir programa em sembla poc menys que atrevit i temerari.

LEBLANSKY ha dit...

Curiosos malabarismes i jocs de mans els que han de fer els polítics. Sempre intento mirar-me'ls amb una certa visió empàtica, del tipus "què faria jo si estigués en el seu lloc", i alguns cops els acabo entenent, però la conclusió habitual a la que arribo és que jo dimitiria. Dimitir és una acció saludable i altament responsable, per molt que diguin que determinades decisions cal prendre-les, per impopulars que siguin, en nom de la responsabilitat i la gobernabilitat.

Salvador Macip ha dit...

Havia preparat una mini entrada sobre la mani per demà i el número dels polítics catalans me l'ha fet encara més rellevant. Sorprenent.

Garbí24 ha dit...

actualment son tots com un remat de xais que van allà on el pastor de brusseles els fa anar. Si el poble no fa alguna cosa seria,ens enfonsem i la veritat es que amb aquests no veig sortida possible. Ojalà estigui equivocat.

Dessmond ha dit...

Les cartes semblen de la senyoreta Pepis, com tot aquest suposat debat al voltant de la independència.
Em sap greu que un personatge de la talla d'en López Tena s'embranqui en falsos miratges.
Ep, consti que jo també vull la independència, eh? Però amb unes eleccions a la cantonada, això era impossible que prosperés. Ja tenim el Parlament de la senyoreta Pepis liat amb grans assumptes d'Estat com ara el cas Millet... és al punt del col·lapse!

Salvador Macip ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Lluís Bosch ha dit...

http://mildimonis.blogspot.com/2010/07/la-transicio-democratica-les-illes.html

Francesc Puigcarbó ha dit...

a mi no em va sorprendre gens, es el que esperaba fessin, tota aquesta partocracia anquilosada no es mou ni un milímetre d'enlloc. Ja saps que jo no sóc independentista, però aquests al meu costat encara ho són menys. Dius que hem de mirar a qui votar, al senyor vot en blanc, jo no tinc altre opció.

David ha dit...

Algú s'esperava realment que els "nostres" polítics farien alguna mena de pas endavant? Que no els vau sentir quan els entrevistaven al mig de la manifestació? D'aquesta gent no en podem esperar res (res de bo, és clar).
Salutacions!

sànset i utnoa ha dit...

Això ja m'ho imaginava. Irritant. Són la nostra vergona com a Poble. No van enlloc, han caducat de fa temps. Són uns mobles vells i rònecs que hem de dur a la deixalleria.

Estic amb l'Albert B. i R. , quan respon al Xexu. Sé que alguna cosa s'està gestan i confio que serveixi perquè siguem capaços de respondre amb la contundència que els capos espanyols i que els polítics tremolosos catalans es mereixen.

Visca la Terra!
Mori el mal govern (en quedaria algun de viu???)!

*Sànset*

Puigmalet ha dit...

Jo només sé que dissabte n'érem molts que l'Estatut ens era igual i que només demanàvem llibertat. Ben beneits són aquests partits que no saben aprofitar els tombants de la història. Ja vindrà qui ho farà.

zel ha dit...

La mare que els va parir, no tinc més paraules!

Xiruquero-kumbaià ha dit...

No foteu el barret al foc tant de pressa.
El nostre camí és llarg i feixuc, ho ha estat i queda demostrat que ho seguirà sent.
Hem de ser caminadors de fons, caldrà desfer marrades, aixecar-nos novament a cada ensopegada, i, en comptes d'aclaparar-nos, somriure i seguir caminant.
I caldrà, una vegada més, no refiar-se d'aquells que vulguin portar-nos per dreceres meravelloses.

En això et dono la raó, Clídice: "Hem de ser conscients de a qui votem".

Marta Contreras ha dit...

Serà complicat votar en les properes eleccions. Es preveu molt difícil.

Joan ha dit...

Necessitem un canvi, el necessitem. Si finalment no es cau en els personalismes i hi ha una candidatura independentista nova caldrà donar-hi tot el suport.

Confio que si el López Tena i l'Uriel Beltran s'hi sumen, la cosa comenci a prendre cos.

Votar en blanc no és una opció, estadísticament només afavoreix el sistema enquistat de sempre. Qui vota en blanc ho fa per desncís, no? Doncs que voti el canvi, és l'única alternativa!

Titània ha dit...

Jo no ho estic pas, de trista. I doncs... que us pensaveu que passaria? Estimada, em sorprén la teva ingenuïtat (no és pas un comentari ofensiu). S'assembla a la d'en Pasqual Maragall quan va oferir en safata el famos "encaix de Catalunya amb Espanya", mitjançant un nou Estatut que ens deixava contents i enganyats, a un senyor de León amb els ulls blaus i "talante". Recordes aquella cançó que deia "ollos verdes son traidores, azules son mentideiros..." Doncs això, i els de casa, independentment del color dels ulls, tenen eleccions d'aquí un pim pam, la qual cosa ha comportat que la IP hagi fet pum. Resumint, nosaltres a la nostra i "ells" que facin el que els hi roti, que nosaltres també ho farem, amb IP o sense. De moment, a Arenys de Munt estem muntant el I Aplec per la Independència. O sigui, que tinc massa feina per estar trista.
Petonaaaaaaaaaaaaaaaaaaaassos!

Carme Rosanas ha dit...

Jo també ho he rebut i no sé si els escriuré a tots, però com a mínim a ERC a qui havia votat sempre sí que escriuré, que no els penso votar mai més diguin el que diguin, que ja m'han enganyat prou. S'haurà de buscar les noves opcions... però així d'entrada m'apunto a l'aplec d'Arenys de Munt! A veure si m'animo i em passa l'enrabiada.

Clidice ha dit...

XeXu només ens resta l'esperança d'una candidatura diferent, a veure que passa.

Albert B. i R. tu hi tens molta fe en el Reagrupament, jo no ho tinc tan clar. Ja ho veurem, espero que hi hagi força gent amb ganes de tirar endavant un projecte seriós.

Lluís Bosch en part jo també me n'alegro que se'ls vegi el llautó. La realitat és que ERC si que li va donar suport, però en aquesta última ocasió no ho ha fet per "considerar-ho innecessari". L'espifiada?: els gestos mai són vans. Tan de bo hi fos aquesta segona transició!

Joan Rodö i Galiana bé, jo no en faria foguera, que m'han dit que cremen fatal ;) però si, cal algú amb ganes de tirar endavant el país escoltant la gent. Visca Catalunya Lliure, per sempre :)

Galderich si, ens calen persones amb ganes de fer les coses bé, no escalfacadires com ara.

marta (volar de nit) aquest és el meu mal, que encara hi crec en la política, malgrat els polítics que s'hi fiquen a vegades.

LEBLANSKY si, hi ha moltes coses que no pots evitar quan fas política, però els gestos són importants i les dimissions són un gest més que digne.

Clidice ha dit...

SM si, et quedes amb cara de: com, com, com?

garbi24 una de les coses que podem fer és participar més, amb ànim de regeneració democràtica. Ho farem?

Dessmond hola :) tot plegat és de la senyoreta Pepis en aquest nostre país. Més que un govern sempre dic que tenim uns becaris de Madrid molt cars.

Francesc Puigcarbó el leninisme s'ha fet fort als partits, allò que va dir aquell: "el que se mueva no sale en la foto", ara ja és llei.

David si, ja tens raó ja. Salut!

Sànset una cosa és imaginar-t'ho, però veure votar ERC al costat del PP en aquest cas, fa mal, la veritat. Visca la terra!

Clidice ha dit...

Puigmalet m'agrada pensar que tens raó, que tot acabarà anant bé.

zel si, fan emprenyar, pensem que són fruit d'un sistema que hem permès que es mantingui. Tots plegats.

Xiruquero-kumbaià sembla que tinc pressa, potser pels meus pares. Tot i que coincidim: votar en consciència.

marta aquesta vegada la jornada de reflexió serà realment necessària penso.

Joan cal votar i votar a algú, res de'n blanc.

Titània hola guapa :) no hi pateixis no hi ha ofensa possible :) en realitat no m'esperava res més, però no m'imaginava que hi hauria tant de "consens". Petonassos :)

Carme si, caldrà que, tots plegats, reflexionem força i intentem donar suport a la gent que ho vulgui de debò.

Agnès Setrill. ha dit...

N'estic fins als ovaris!

Demà potser escric, però primer m'he de carregar d'energia,...un altre cop.