dijous, 22 de juliol del 2010

"No a la venta"


A La taberna de ATB, entre ampolla i ampolla de rom, n'aprenc. Això ho vaig aprendre en format vídeo.

Tràiler:



Documental:


"Las personas de todo el mundo cada vez dependemos más de un menor número de grandes empresas globales. Monsanto controla el 90% de las semillas transgénicas. Microsoft tiene un 88,26% de la cuota del mercado en software informático, seguida por Apple con Mac con un 9,93%. Cada día 150 millones de personas en todo el mundo compran un producto Unilever sin ni siquiera saberlo. MC Donald sirve 58,1 millones de comidas diarias en todo el mundo. De las 100 economías más grandes del mundo, 51 son empresas. Los estados pierden poder al mismo ritmo que las grandes empresas lo ganan. La globalización ha generado un nuevo contexto que requiere una redefinición de las reglas de juego para la sociedad global del siglo XXI."

De No a la venta

16 comentaris:

L'apuntador ha dit...

I les coses que no sabem...
Es fa estrany veure un vídeo al YouTube de més d'una hora de durada. Me'l guardo per veure'l per vacances!
Gràcies!

Carme Rosanas ha dit...

Deu ser per això que és tan desastrosa la política. Tenen les mans lligades i han de fer i obeir fidelment tot el que diuen els diners...

Galderich ha dit...

De moment he vist el trailer. Sabem el que diuen però en som suficientment conscients?

Lluís Bosch ha dit...

No fa massa vaig veure un documental centrat en l'empresa Monsanto, i et deixa al límit de la depressió. Per als qui creuen que la política no serveix de res: és més necessària que mai. Perquè sinó, acabarem deixant de ser ciutadans per ser clients i prou.

I per cert: m'ha agradat molt conèixer La Taberna de ATB.

sànset i utnoa ha dit...

He mirat el tràiler i m'ha semblat molt interessant. Quan tingui una horeta perduda em miraré el documetnal sencer. Encara que crec que el meu estat d'ànim després de veure'l haurà anat avall. I bastant...

*Sànset*

Evocacions ha dit...

Bé, per expressar idees com aquestes ha desaparegut sociologia de l'educació del pla d'estudis de Pedagogia, una assignatura que jo feia. Mentre hi hagi un gra de crítica hi haurà un xic d'esperança, i una pila de censura.

Elfreelang ha dit...

els diners manen...tornem a estar com a l'edat mitjana uns pocs tene el poder, només uns pocs fan moure els fils del món...hem de fer alguna cosa!

maria ha dit...

Monsanto, Microsoft, McDonald's, Coca-Cola... em fa por pensar en tots els diners que els donem a aquestes empreses cada dia sense adonar-nos!

Agnès Setrill. ha dit...

La Caixa,...

Garbí24 ha dit...

Que vols dir que haurem d'anar a votar a Mcdonals.....? si regalen alguna cosa potser aconseguiran que la gent vagi a les urnes i tot. Posim una big mac fastigosa d'aquestes que de passada vinc a votar...

Anònim ha dit...

En teoria, els polítics estan justament per a evitar que aquests grans poders econòmics facin el que vulguin amb nosaltres. Finalment, massa cops, passa just el contrari: es posen al seu costat a canvi de vés a saber què.

Manel Aljama ha dit...

Això no sorprèn gens. Sobretot si sabem que els 2 principals llibres en les escoles de negocis del món són: L'art de la guerra de Tsun Tzu i “El Príncep” de Maquiavel.
Sort que potser el 2012 un comenta acabarà amb els satèl·lits... Certament la nova era ha de ser diferent.

Robert ha dit...

a mi em va passar cosa semblant al Lluís bOsch quan vaig vore el mundo segun monsanto, p*** multinacionals,..hi ha un documental (que pots veure en homecinema aseguda a casa :)..una rialla, please) que es diu The Corporation que deun'hi do...gràcies pel video

Joan/racons ha dit...

Per desgracia la sang que mou el mon son els diners i molts no tenen ni gota.

Evocacions ha dit...

La Maria assenyala Monsanto, Microsoft, McDonald's, Coca-Cola.. L?agnès afeigeix La caixa. Algú s'apunta a afegir el PSC? I el tripartit? I Ciu? Per dir els més coneguts.

Clidice ha dit...

Hola a tots, disculpeu però aquesta és una setmana de bojos :( moltes gràcies pels comentaris, potser no en sortirà res d'anar-ho escampant, però si aconseguim que alguns no ens acabem de creure del tot totes les mentides que ens volen fer empassar, els uns i els altres, ja haurem fet alguna cosa de bo :)