dimecres, 7 d’abril del 2010

El tema de moda

Ja em disculpareu, però hi ha temes en els quals sóc del tot incapaç de veure-hi cap atenuant.

En tot aquest assumpte de la pederàstia dels capellans, ara i adès, només s'escolten notícies referents als abusos comesos per capellans a menors. Em pregunto: per què no es parla en cap cas dels abusos comesos per monges? Jo sé que existeixen, i com jo, imagino que moltes més persones. És que potser, pel fet de no haver-hi un penis entremig, una violació és menys violació? És que potser es considera les monges com a éssers immaculats incapaces de cometre actes abominables? Vivim en un món tan absolutament hipòcrita que no es pot criticar les femelles? o és que, senzillament, vivim del mite de la "germana-missionera-infermera-que ho dóna tot pels altres" que som incapaços de assumir que les monges, com els capellans, són éssers humans amb apetits com qualsevol altre, capaces de destruir la vida de tantes persones com ho són els mascles?

I parlo de monges i capellans essent conscient que la pederàstia és un mal de tota la societat. El que és evident, però, és que pels que no són eclesiàstics, és la llei del Cèsar la que funciona. En canvi, pels que pertanyen a les ordes religioses, sembla que només sigui aplicable la llei de Déu i, hores d'ara, ja comença a ser temps d'acabar amb certs privilegis.

Curiosament aquí, al país que som ara, sembla ser que, com sempre, siguem la "reserva espiritual d'occident" i això no passi. Bé, pels eclesiàstics que es queixen de persecució, que vagin a reclamar al senyor Benet, al qual no se'l pot jutjar com a encobridor en la seva condició de cap d'estat.

I sobretot, vull recordar una frase que em van ensenyar ells mateixos: "qui calla, atorga"



20 comentaris:

Garbí24 ha dit...

L'esglesia es un castell de cartes que se'ls està desmontant per moments, quant faltin la gent gran que encara hi creu tot quedarà buit, crec que hauran de muntar un cadena de bars.
I les monges.......sense comentaris igual o pitjor que els altres

sànset i utnoa ha dit...

Una reflexió interessant. Evidentment que ha d'existir, i existeix, la violació femenina. Jo ho definiria com un tema socialment "tabú". I és tabú pels ímputs culturals i de distinció de gènere que arrosseguem.

Per posar un exemple; les dones denuncien als homes que les maltracten –tant física com psicològicament- en un determinat percentatge. El maltractament femení vers el marit també existeix, però el percentatge de denúncies és molt inferior. Això és degut a diversos motius, però crec que pesa molt allò del “macho ibérico”. I a un “macho ibérico” no el pot maltractar la dona!

El dia que ens fem grans tot això deixarà de ser un tabú. Aquell dia la societat no mirarà entre homes i dones, sinó entre persones. Però, dissortadament, sembla que falti molt perquè aquest dia arribi...

*Sànset*

Eli ha dit...

Jo que no crec amb els capellans i menys amb l'esglèsia... Amb tot aquest enrenou, encara pitjor... Més al·lèrgia els hi tinc!!!
Buffffffff

Allau ha dit...

Ja ho havia dit abans i ho repeteixo: les monges són com els bambis, ens semblen entendridores i incapaces de qualsevol mal.
O, més seriosament, es tracta de la versió masclista encara predominant segons la qual les dones no tenen una sexualitat activa.

Galderich ha dit...

Crec que l'Allau ha donat en el clau (i no és cap acudit!). Les monges formen part de l'imaginari col·lectiu masclista i formen part de la fantasia sexual masculina. Són immaculades i reservades només com a alta menja. D'aquí bé l'expressió de dir que una cosa és "pit de monja"...

Cris (V/N) ha dit...

com diu una gran frase feta: "Con la iglesia hemos topado".... jo no menjo ni religió ni política, em fan fàstic totes dues.... Petons per a tu, bon post i reflexió Clídice :)

Thera ha dit...

Sí que és una reflexió interessant. De ben segur que de tot hi deu haver, però hi ha coses que es poden dir i hi ha coses que encara s'amaguen... En el fons tots som uns hipòcrates!!

LEBLANSKY ha dit...

A veure si ho sé dir bé: cal denunciar qualsevol abús, però crec que és un error atribuir-lo a tot un col·lectiu. No m'importa si són monges o capellans; pensem en els pobres profes d'Eduació Física, que durant una temporada semblaven contaminats i cap alumne se'ls acostava a menys de dos metres...

Manel Aljama ha dit...

Coincideixo amb garbi24, l'església és com un castell de cartes que se'ls està desmuntant.
Si fessin canvis com per exemple, abolir l'antinatural celibat en comptes de llençar pilotes fora dient que se'ls persegueix o pagant els silencis pertot arreu, pensaria que encara tenen futur. Als semenaris, dic seminaris :D, cada cop n'hi ha menys gent i els llibres d'auto-ajuda fa temps que han substituït el confessor :D
El tema ve des del mateix inici del catolicisme quan marginaren LA DONA.
Més tard quan s'havien cansat de tenir concubines, allà en el Concili de Trento (em recorda la cançó de la Trina, “semos la lus de Trento” del segle XVI es van treure de la màniga el CELIBAT. L'objectiu no era un altre que torturar encara més les consciències. Perseguir encara més la dona.

Ernesto Niebla ha dit...

Jo no sóc creient , però a vegades penso que de l'arbre caigut tothom fa llenya. S'ha d'anar en contra de la pederàstia, però en quin moment podem dir que hi ha pederàstia? Només hi ha pederàstia masculina?.Només és l'egl´esia la font de la pederàstia? . No sóc politicament correcte.

Clidice ha dit...

garbi24 molt em temo que no es desmunta tan fàcilment, duen molts segles d'entrenament.

Sànset els abusos que cometen les dones amb menors existeixen i sembla que tendim a oblidar-los en una interpretació absolutament patriarcal de les relacions entre persones. Cal posar-les les unes al costat de les altres.

Eli el mal és la impunitat amb que actuen, això no es pot permetre.

Allau algú de 70 anys que conec molt bé, va ser testimoni dels abusos comesos per una monja "encantadora" en la persona de la seva millor amiga. Aquesta amiga mai va saber tenir una sexualitat completa gràcies a aquesta "meravellosa" monja dedicada a l'ensenyament i qui m'ho contà sempre es va sentir culpable d'haver-ho vist. Quan, qui era culpable, única i exclusivament, era l'adulta que ho estava fent. No s'ha de callar.

Galderich si haguessis conegut les monges on jo anava a l'escola sabries que l'expressió "pit de monja" és la cosa més allunyada de l'erotisme i la bondat que et puguis imaginar :S

Cris jo tampoc menjo religió, però ells tenen molt poder i això no pot ser, perquè és un poder incontrolable. Gràcies guapa, petons :)

Thera si, i en aquest país som més hipòcrites que ningú, em pregunto si mai ens en sortirem.

LEBLANSKY no és qüestió d'un col·lectiu, als professors d'Educació Física, si en fan alguna, se'ls duu al jutjat, als capellans i les monges se'l trasllada a una altra escola, i si és de sords-muts millor. Aquest és el problema.

Manel Aljama l'Església, ara mateix, per mi que faci el que vulgui amb els seus "vicis", el mal és que tenen un estat propi i immunitat i poder per fer el que els vingui de gust, tan per vetar els preservatius a l'Àfrica, com per abusar d'infants.

Ernesto no, l'Església no és la font de la pederàstia, però és un bon recer pels pederastes, on se'ls protegeix i no se'ls lliura mai a la justícia, sinó pregunta-li a aquell que va ser Inquisidor General i es va dedicar a amagar la merda sota l'estora. Si jo fos creient, que sortosament no en sóc, voldria que tot aquest podrimener sortís a la llum, perquè els creients no crec que vulguin que els seus fills siguin violats. En això cal aplaudir els americans, aquí ens avergonyim de defensar els nostres fills.

Francesc Mompó ha dit...

És evident que en deuen d'haver i la major mostra de normalitat és tractar el tema amb normalitat; com ho has fet tu.
Salut i Terra

Lluís Bosch ha dit...

El problema (o un dels problemes) és que en aquest país les modes passen molt de pressa. Com si res, al poble on treballo els nens i nenes estan desitjant fer la primera comunió. Quatre gols més del Messi i tot oblidat i perdonat.

Clidice ha dit...

Francesc M. els pares catòlics, que són els que duen els nens a aquestes escoles, són els que haurien de tenir més interès en què tot quedés ben aclarit i els culpables a la presó, no trobes?

Lluís Bosch si t'hi fixes en el nostre país "no n'hi ha" de tot això, que és cosa "dels americans". Em costa molt d'entendre com la gent que té fills i les autoritats poden fer veure que no existeix una cosa d'aquestes! estem molt malalts, realment :(

Striper ha dit...

Jo no arribo a entendre com pot haber un porcentaje tant alt de pederastas entre la curia.

Isabel de Yzaguirre ha dit...

Recordo algú a qui sa mare no va creure quan li va ensenyar el senyor que li havia posat la por al cos anat pel carrer. Era de molt bona família, cristians de missa, i no podia ser... Va pesar més el prestigi social, i la conveniència de tenir pau amb el veïnat, que creure el menor. Coses que passaven abans.

Clidice ha dit...

Striper no sé si el percentatge és molt alt, però com què els protegeixen i tenen les criatures al seu abast i els pares confiats, passa el que passa.

Isabel i jo recordo, i la mare recorda i molts i moltes recorden ... i per què callen tants?

Francesc Puigcarbó ha dit...

les monges estan casades amb Déu, per això no forniquen fora del convent, i els altres, bé....la carn és dèbil..., i la culpa no és de ells, sinó d'aquesta societat que els provoca amb el seu llibertinatge - diuen ells per a justificar el que és injustificable.

Clidice ha dit...

calla calla Francesc P. que després del que he llegit avui que ha dit aquell poca-vergonya de Tenerife, estic buscant els mistos desesperadament :(

Francesc Puigcarbó ha dit...

quien calla no ATORGA, sinó OTORGA. Que Atorga és provincia de León, bé, és Astorga, però era per fer un acudit de iaio jubilat.