dijous, 24 de desembre del 2009

Plou i fa bo

I el pare diu que demà anirà a buscar llenegues, quatre rossinyols, algun vinós i, amb una mica de sort rovellons i fredolics. Que aquesta setmana a can Roca era ple de llores i ja se sap: "quan hi ha una llora, el rovelló és a la vora". Jo no hi podré anar que em toca fer la beixamel i el sofregit. Aquest any l'escudella serà per diumenge, més en petit comité, i  acompanyarem la carn d'olla amb els bolets. Si sou servits?


Per cert, aprofito i us ensenyo el que veig cada matí des de l'habitació quan obro la finestra, i des d'on escric també, que estan l'un al costat de l'altre. Els edificis de l'esquerra no els he volgut posar, prou mal que em fan a mi.

28 comentaris:

Allau ha dit...

Doncs jo ja començo a estar tip d'aquesta pluja dels nassos. Clídice, feu els canalons abans que l'escudella? No era a l'inrevés?

Clidice ha dit...

Allau això és perquè no tens l'oportunitat de veure com la natura se la beu aquesta aigua, que estava molt assedegada :) I si, aquest any hem trastocat l'ordre, perquè l'escudella per massa gent és un rotllo, amb els canelons fas més via :) i l'escudella "pels de casa" :)

Ferran Porta ha dit...

Escudella? Carn d'olla? Bolets? ... diumenge, en petit comité? Puc afegir-m'hi?? Auu, vaaa!! :))

Bon profit, Clídice... i bon Nadal.

rits ha dit...

llàstima que no puguis anar a buscar bolets, ...la beixamel, que n'és de delicada i entretinguda!!!!

ais!!!

Unes vistes espectaculars, precioses. T'han d'inspirar moltíssim!

Una abraçada i molt bon Nadal!!!

Lluís Bosch ha dit...

A mi també m'agrada veure ploure. No sé si és cosa de l'edat, però em relaxa i m'agrada. Crec que de petit ja em quedava badant, mirant pel balcó.

Eumolp ha dit...

De l'escassa reverència que em desperten les festes en general i aquestes en particular, he de reconèixer que la cosa de l'escudella encara té la virtut de reconciliar-me amb la humanitat. Que alguna cosa de profit n'havíem de treure d'abandonar les branques. Vaja, em sembla a mi.
Bon Nadal!

Rafel ha dit...

Estem a una tardor tardana i trencadites ( bé ja és hivern). "Quan a l'octubre plou el rovelló es mou". Doncs la veritat és que no ha tingut moltes oportunitats de moure's, ja li tocava.

Que et vagi molt bé la beixamel amb canelons ( uuuuum! )

Per Sant Esteve ens decantem per l'ànec mut penedesenc amb salsafins
( naps fins a Girona i Cerdanya )

Bon profit Clidice

Francesc Mompó ha dit...

Del bolets ens fas salivar, i per la vista que tens des de ta casa ens fas... llacrimejar? Ets afortunada, des de ma casa tinc una meravellosa vista d'una finca tardofranquista dels anys setanta, del tipus conillera.
Bon Nadal
Salut i Terra

pratinsky ha dit...

Donç a mi aquesta pluja d'avui, m'ha fet trencar amb la tradició, el 24 és el millor dia per fer una esquiadeta. Però plovent i sense fred... m'he hagut de quedar en el ciberespai.
L'únic que té de bo, es que pots anar sentint les olors que van arribant de la cuina.

Galderich ha dit...

Hi ha una altra descripció de la felicitat dels petits detalls?

En fi, aquestes festes poseu un cobert de més que hi vaig!

PD: Per cert, volem veure els edificis que malmeten, una mica, la imatge bucòlica de Montserrat. Compte amb els romeus i sobretot amb la Mare de Déu que ja saps que les gastes molt malament!

Jesús M. Tibau ha dit...

amb aquesta vista és fàcil inspirar-se

kweilan ha dit...

Quina vista més bonica! Bones festes!

Montse ha dit...

em sembla que m'apunto a l'escudelleta en petit comité ;)

Bon Nadal, reina!

MARTELL DE REUS ha dit...

A nosaltres el que més ens agrada són els fredolics. És un plaer trobar-los i després menjar-los. Quan són abundants els fornegem damunt d'una coca, tota una exquisidesa...

Demà farà un any en vam trobar un bon grapat. Enguany el ventot que tot ho ha eixugat ens ha deixat sense aquesta exquisidesa.

Bon Nadal

Francesc Puigcarbó ha dit...

Si és que bde bolets n'hi ha gairebé tot l'any, fins a primers de Febrer es podren trobar rovellons per la zona de LLagostera a Tossa de Mar, pinatells d'aquells vermells, prou ho saben els quatre que hi entenen i els van a caçar.

De la pluja ja en començo a estar fins als dallonsis, sobretot avui que he gaut de voltar tot el sant matí.
D'escudella no en fem a casa per nadal i Sant Esteve, com d'escudella de Nadal i Carn d'olla en fem tot l'any i molt bona, bé la fa la Nuri i jo que me la endrapo, llevat dels tres mesos d'estiu, i per aquestes Festes? li fotem al marisc per variar.

Bon Nadal!

jaka ha dit...

Bones Festes !!!

Abraçades,

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

Magnífica vista, Clidice. M'he emprenyat amb la pluja quan he sortit al carrer, però lluny de l'asfalt i el ciment és viu d'una altra manera. Molt temptadora et trobo avui...

Anònim ha dit...

Es prepara un bon tiberi! I quines vistes tan magnífiques! D'altres quan ens llevem ens hem de conformar amb el celobert i en caminar una mica amb el soroll de cotxes i motos passar!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Nosaltres, família de vuit germans que es retroben a casa la mare, fem escudella barrejada, i mai més ben dit: cada germà porta el seu brou i carn d'olla i un cop a ca la mare fem un bon mênage. :-)

Bon Nadal, Montserrat de prop de Montserrat! :-)

Striper ha dit...

Bones festes i bon nadal avui vaig una mica de bolit.

Anònim ha dit...

Bon Nadal a la propietària i als comentaristes.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Un altre dia que estigui clar també podries repetir la fotografia, que no hi ha gaire llocs, com aquest, on el que es veu sigui tant bonic com el que s'imagina.
Per cert, m'agrada molt el terrissaire d'en Ramon Cuello.

Boni ha dit...

Bona vista,Clidice i que passis unes bonws festes!!!

Els del PiT ha dit...

Arribo amb els ulls clucs i entelats, però seguint l’amable perfum d’aquesta escudella casolana, hi hi hi... Bon Nadal bonica, i records del nano!

Clidice ha dit...

Ferran com vulguis :) a casa sempre hi cap gent! Gràcies i Bon Nadal :)

Gràcies rits si que n'és de delicada la beixamel, però la feina més gran ja està feta :) Una abraçada per a tu guapa! :)

Lluís a mi m'ha agradat tota la vida, i caminar sota la boira, o sota la neu. He badat molt al davant del vidre tot fent dibuixets al baf :)

Mestre Eumolp hi ha coses que ens connecten als origens més remots i l'escudella n'és una :) Bon Nadal i bona escudella! :)

Gràcies Rafel, quines afartaneres aquests dies! tot i que, no es pot fer gran cosa més i cal conjurar la natura per tal que l'any vinent sigui prolífic :)

Ja em sap greu doncs Francesc M., la vista sempre és un dels avantatges de viure a poble o l'avantatge d'haver viscut sempre en aquest poble :) que Montserrat és molta Montserrat :) Bon Nadal per a tu també. Salut i Terra

pratinsky i ara! que no hi ha neu a pistes? pensava que estava nevant! jo no sóc de pistes, prefereixo fer fons :) en tot cas qualsevol excusa és bona per passar-t'ho bé :)

Galderich ja és a taula si t'abelleix :) i els edificis no els poso que ganes em vénen de fer-hi passar un AVE per sota. Dels romeus i la Mare de Déu jo tranquil·la, que essent de la terra i noment com ella ja tenim els tractes fets :)

No et pensis pas Jesús M., que amb aquesta vista el més fàcil és sortir enfora i no pensar gens ni gota en escriure ni res que s'hi assembli. Trescar com una cabra salvatge totes les hores del dia és del millor que es pot fer al món :)

Garbí24 ha dit...

Una vista de privilegi!!!!! genial i bones festes!!!!

Clidice ha dit...

kweilan si que n'és, bones festes guapa! :)

Arare quan vulguis ;) i després podem anar a provar aquest genoll nou per la muntanya hahaha Bon Nadal guapíssima! :)

I en sopa MARTELL? no els tasteu en sopa? són espectaculars! Bon Nadal :)

Francesc P. no en dubtava pas que tu tiraves de marisc! que ets un fabricant de Sabadell! hahahahaha o era un senyor de Sabadell i un fabricant de Terrassa? sempre em perdo amb aquesta dita :D Un petó de Bon El Que Faci Falta :)

Gràcies jaka abraçades per a tu també :)

Silvia la veritat és que ja duem algun dia de més de pluja, però si penses en l'aigua i la necessitat que n'hi ha se't passa la mala lluna. Un petó :)

Home Albert B. i R. pintat així, a la Dickens, em feu fins i tot una mica de llastimeta :) que les vistes són gratuïtes eh! l'únic que és cert, en les ciutats cal moure's una mica per anar-les a buscar. Una abraçada! :)

vpamies no se m'ha acudit mai això de barrejar escudelles, que curiós! ja deveu tenir una mare com cal! Bon Nadal! :)

Gràcies Striper i feliç aniversari per a tu :)

Bon Nadal Testenguaret i gràcies per passar per ací :)

Ei Xiruquero no en dubtes que la repetiré, cada dia la pots veure diferent, de diferent color fins i tot. El veig tots els dies des de la finestra de la feina el terrissaire que dius, que treballo a la plaça :)

Gràcies Boni i bon "corró" a falta de poder sortir :) Un petó :)

Els del PIT moltíssimes gràcies, doneu-li records a n'ell de part meva també :)

Clidice ha dit...

garbi24 moltíssimes gràcies :) Bon Nadal! :)