diumenge, 28 de març del 2010

Com subjectar un cocodril

Fa uns dies, al blog "De casa al club" que tan m'agrada, parlaven d'un llibre que et pot salvar la vida, Mira cómo se hace, que em va fer pensar en un llibre que em va regalar algú (si, l'algú de sempre) a l'any 1983, o sigui que no és de fa quatre dies.

El llibre Cómo sujetar a un cocodrilo és un d'aquells llibres típics del món editorial britànic on t'ensenyen coses molt útils, perfectament inútils, absurdes, divertides ...

A dalt ja ho podeu veure: com derrotar un vampir, tenir una audiència amb el papa, fer ploure, cultivar una perla ...

Coses tan imprescindibles com posar-se una toga, diferenciar un centpeus d'un milpeus, tallar jade ...
... o bé preparar pintures al temple, fer servir els bastonets xinesos o fer una bruíxola, qui no necessita una bruíxola en qualsevol moment del dia!

I, finalment, després de pàgines de consells perfectament prescindibles per a coses perfectament inútils, allò que no dic pas que no faré algun dia, potser aquest estiu ves!
Un llibre del tot imprescindible en qualsevol llar moderna.

Como sujetar un cocodrilo y centenares de consejos prácticos e ideas fascinantes. The Diagram Group. Barcelona, 1983. Círculo de Lectores.

18 comentaris:

Francesc Puigcarbó ha dit...

de venta sólo en el Corte Inglés!

Jordi Guerola ha dit...

Sembla interessant, me l`apunte, a més vull prendre notes de "com derrotat a un vampir". .)

Alberich ha dit...

Interessat llibre. Mai he tingut traça per subjectar cocodrils –i això que n’hi ha pertot arreu- i menys encara quan porto la toga mal posada...Un llibre de moltíssima utilitat ;-)

David ha dit...

Fa pinta de ser molt divertit. Visca la inutilitat!

pratinsky ha dit...

Et deixes un de molt "sucós": Como Hacer Feliz a una Planta :))

Xavier Aliaga ha dit...

Mon pare em deia constantment que el saber no ocupa lloc. Però segons com es mire. Jo faria un llibre amb el tipus de coses que no en sé i que molta gent creu imprescindibles: com funciona un motor, com gastar un gps, com funciona una carrera de F1, què és la turbo-injecció, com es para correctament un taula, a quines dates corresponen els signes del zodiac... I així...

Jordi Tudó ha dit...

Es troba a qualsevol llibreria?

Rafel ha dit...

Falta el suplement català amb alguns consells pràctics com:

com agafar una medusa, com fer un pa amb tomàquet, com explicar-li a un turista que el barret que porta és típic de l'altra punta del món, o aquesta més metafísica : com posar-se d'acord a la gran ciutat per sortir tothom en cotxe el mateix dia i a la mateixa hora.

Garbí24 ha dit...

caram sense això no es pot sortir de casa, es quasi un manual de supervivència.

Francesc Mompó ha dit...

Miraré l'índex per veure si hi trobe l'explicació del vot massiu dels valencians cap a l'autodestrucció.
Salut i Terra

Ernesto Niebla ha dit...

No hi ha res millor que saber i fer coses inútils . M'ha agradat força el que has mostrat d'aquest llibre. sempre he volgut posar un consultori de coses inútils, potser m'atreveixi.

Raquel Estrada Roig ha dit...

Oh, i amb quin criteri devien fer la selecció de consells? ;) Emmm... n'hi ha algun per protegir-se d'escarabats i pregadéus??

Lluís Bosch ha dit...

Crec que aquest t´titol em fa falta urgentment. M'he deixat seduir per això de derrotar un vampir, és clar, cadascú escombra cap a casa seva.

Olga Xirinacs ha dit...

Ai, Clídice estimada, ¿com havies pogut sobreviure fins ara sense tan encertades pràctiques de vida?
Jo, de tu, convocaria els teus lectors a escriure uns consells inèdits, de la seva experiència diària, i ja veuries, si tindries sorpreses.
Amb només uns quants de cadascú, ja t'editarien un llibre d'èxit.
¡Anims!

kweilan ha dit...

Supercuriós i divertit!

Allau ha dit...

Jo, fins que no ensenyin com es subjecta una Clídice (de grandària mitjana), no me'l compro.

Met ha dit...

Molt interessant, de tot se n'aprèn. Fins i tot de la cosa més absurda se'n pot treure alguna cosa de profit per al nostre dia a dia.

Clidice ha dit...

Francesc P. y en las mejores librerias ;P

Estonetes hola :) no sé si s'ha reeditat, però ja faré un apunt explicant com derrotar un vampir :)

Alberich home! és que tu vols fer-ho tot, la toga s'ha de dur amb dignitat senatorial, res de cocodrils aleshores. Amb túnica d'estar per casa seria tota una altra cosa :)

David si, visca! ja n'hi ha prou de tantes coses útils que no serveixen per res! :D

pratinsky ja ho veig :P potser m'hagués interessat més si jo hagués estat ficus ^^

Xavier Aliaga doncs ja trigues! a mi em farien falta uns quants d'aqueixos coneixements :P sempre m'he preguntat com funcionava un motor i, el que és més, sempre m'he preguntat que miren els homes quan obren el capó del seu cotxe nou i es miren el motor reflexivament ^^

Jordi Tudó no ho crec, tot i que és un tipus de literatura que es reedita constantment, sinó aquest qualsevol altre del mateix tipus :)

Rafel home! tu ja parles de filosofia! no sé pas si la metafísica és cosa d'aquests manuals :P i com es deu agafar una medusa?

garbi24 amb aquest llibre i una navalla suïssa tens la vida solucionada! :D

Francesc Mompó doncs així, sense parar-hi massa esment, em sembla que no hi sortia :( Ho revisaré, no fos cas que en aquest llibre hi trobéssim la clau de volta dels vostres mals :) Salut i Terra :)

Ernesto Niebla aníma't! calers no en faràs, però segur que en treus experiències impagables, que el món del freak és inacabable :D

Raquel Estrada t'ho miro això dels escarabats! els pregadéus són bona gent, mengen altres insectes. Podríem dir que pregadéus i dragons són insecticides naturals i ecològics ;P

Lluís Bosch no cal que et digui que vaig pensar immediatament en tu. :)

Olga Xirinacs tots tenim els nostres coneixements perfectament inútils, jo sé fer titelles amb els ossos de l'espinada d'un be :) Seria divertit, no cal dir, per un blog sencer :)

kweilan visca els llibres que ens alimenten la imaginació i ens diverteixen! :)

Allau les Clídices són molt bellugadisses, abans vestiries amb vestit jaqueta una sargantana nerviosa :P

Met si més no et pot distreure una bona estona i, bromes a banda, alguna cosa n'he après :)