dissabte, 20 de juny del 2009

Lilith, una altra

No podia ser d'altra manera que el mite de Lilith fos explorat per una artista com Kiki Smith. Cal veure'n els distints angles, així potser. Visitar l'autora al MOMA, també per aquí, i també una entrevista en castellà.




9 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Deixe-la córrer, la tal Lilith. Té un CV tan inquietant com aquesta inquietant figura. Mama por!

Lluís Bosch ha dit...

Vaig anar a veure la K.S. a la Miró perquè en vag saber un parell de coses i em sembla una artista a tenir em compte. Vull dir de la mena de gent que passa directament a la història (de l'art).

Clidice ha dit...

FERRAN als homes us inquieten sempre les dones absolutament lliures, però no t'hi capfiquis, només és una qüestió d'imposició cultural ;P

LLUÍS, se'm va passar anar-la a veure i porto dies emprenyada amb mi mateixa :( Si, crec que la Kiki Smith passarà a la història de l'art :) A més, aquesta escultura és absolutament inquietant, a mi em dóna tota la dimensió de Lilith, no descrivint-la sinó descrivint allò que ha fet sentir: l'instint, l'animalitat, la irracionalitat ...

Clidice ha dit...

LLUÍS, volia dir: la por a l'instint ...

zel ha dit...

Uix, a part de la Lilith, passo a dir-te que el darrer article proposat fa pensar i molt...ja t'explicaré perquè t'ho dic!

Ferran Porta ha dit...

Haha!! No, Clídice, benvolguda, aquest cop no l'has encertada: AQUESTA dona d'ulls freds, obra de Miss Smith, em fa por; la pròpia Sra. Smith, la de carn i ossos, molt probablement no me'n faria :-)

Bona setmana!

Clidice ha dit...

No ho sé FERRAN, potser tu sí, són pocs els homes i les dones que accepten una dona-instint, una dona lliure ... a les dones se'ns ensinistra com a Eva, és una tasca llarga i dura reconquerir la llibertat i tornar a ser Lilith. Quantes vegades no has de tenir la façana d'Eva i amagar la Lilith per a sobreviure.

Manel Aljama ha dit...

A mi m'atrauen les dones lliures. De totes maneres la Lilith té molta llegenda imposada per la religió. Total una dona que voler fer allò que volia. L'esculptura de Kiki Smith, només en la fot, ja transmet aquest misteri i morbo que no pas por.

Clidice ha dit...

Gràcies MANEL, tens raó, a mi me'n fa tot l'efecte. Em fa sentir més identificada aquesta Lilith que l'anterior que vaig posar :)