Hola, em dic Clídice i sóc devoradora de formatge. Au! ja està, ja ho he dit. A partir d'avui arrossegaré, amb la cara ben alta, la meva feblesa i acceptaré, sense parpellejar, tots els blasmes que em volgueu dedicar amb motiu de la meva addicció.
Reconec, ensems, que m'agraden tots els formatges i com més poderosos millor. Puc passar-me una tarda consumint "kiris" compulsivament o en una conversa distesa al davant d'una copa de vi de Porto i uns quants talls de Stilton, el millor formatge que he pogut tastar mai.
Per als que no el conegueu us en deixo el web, també m'atreveixo a recomanar que us atreviu a provar-lo, acabareu guardant-lo a la caixa forta, al costat del Parmigiano Reggiano.
Post inspirat pel del pere del saragatona.
Reconec, ensems, que m'agraden tots els formatges i com més poderosos millor. Puc passar-me una tarda consumint "kiris" compulsivament o en una conversa distesa al davant d'una copa de vi de Porto i uns quants talls de Stilton, el millor formatge que he pogut tastar mai.
Per als que no el conegueu us en deixo el web, també m'atreveixo a recomanar que us atreviu a provar-lo, acabareu guardant-lo a la caixa forta, al costat del Parmigiano Reggiano.
Post inspirat pel del pere del saragatona.
27 comentaris:
Ei, que el Stilton es va inventar aquí a les East Midlands! És l'únic formatge decent que saben fer els anglesos. (Viure en aquest país és dur per nosaltres els devoradors de formatge...)
Com m'agradaria que m'agradessin tots els formatges... i el xocolate negre. Em costa d'acceptar totes les meves limitacions.
Vaja SM també formatjòfil? és un autèntic vici :D
PERE no sé on vaig llegir que els formatgeaddictes també solem ser xocolataaddictes ^^ ai mare! quin defalliment! les sals! on he ficat el meu potet de les sals! :P
El que em faltava...
També ho confesso: "El meu regne per un (com més fort millor) formatge!".
Ai...
SU
Bé, ja som tres, algú més s'anima? cal trobar una bona excusa per fer una trobada formatgística no? ;P
abans només m'agradaven els que ren ben fort, però ara fins i tot els més tendres i suaus. m'agraden tots i sempre.
quan em van dir que tenia colesterol i que no podia menjar formatge, em van matar! sort que va ser una falsa alarma :-)
ara bé, si hi alguna vegada trobo un formatge una mica soso, me'l menjo amb una mica de xocolata negra i fins i tot el formatge es torna bo!
formatge i xocolata negre: una gran combinació!
prova-ho, pere :-)
moi aussi, Clidice; i el gatet gran ha sortit a mi! :)
apunten dos més a la llista. Som formatgers de mena però no saltres ens decantem pel Cabrales...
petons i llepades aformatjades!
Ho confeso, hom tambè és formatger de mena...., però clàssic sense experiments.
Em dic Galderich i sóc adicte al formatge!
Malgrat tot, com a la Kika, el colesterol em reté de menjar-ne a cor que vols... Si haig de pecar, i peco, ho faig només amb bons formatges amb gustos forts.
Encara recordo el Cabrales que vaig menjar amb el meu pare a Astúries després d'una excursió que se li havia d'anar treient els cucs. Suposo que aquesta experiència preadolescent em va curtir amb els formatges i els trobo tots la mar de bons (llevat dels insípits).
Reconec, també, que em faig passar la manca de formatge amb xocolata negra, molt negra!
Apunta un altre a la llista!
KIKA sí!!!! ets de les meves! formatge i xocolata negra, i que la bombin la migranya! hehehe
GAT0T el meu estimat Stilton s'assembla al Cabrales (o viceversa) però més refinat. Diguem que són peus amb els mitjons més nets :P (ecs, quina guarrada no?)
FRANCESC no sé que vols dir amb "sense experiments", crec que amb qüestions formatgils o formatgívoles fa anys que està tot experimentat. Excepete el gelat de Roquefort que em sembla que encara fa un industrial del meu poble. :)
Òndia GALDERICH! ara hauré de mirar si hi ha cap restaurant de tast de formatges! i de xocolata, tot alhora!
Clidice,
Insinues que la xocolata provoca migranya? És la primera vegada que ho sento però la realitat és que en pateixo!
No crec que hagi restaurant que organitzi un tast de formatge i xocolata que veig que van lligats...!
Si GALDERICH, com a migranyosa professional (estic fins i tot a punt de demanar una subvenció com a entitat sense ànim de lucre, per lucrar-me és clar) et puc dir que hi ha combinacions que "maten":
xocolata-formatge
xocolata-vi negre
plàtan-xocolata
sortosament sóc al·lèrgica al plàtan, la qual cosa només em deixa dues possibilitats, per tant, mai menjo xocolata si bec vi (a no ser que hi hagi coulant d'aquell de morir-se, no la merda prefabricada que posen ara als restaurants) i procuro no menjar xocolata amb formatge.
I, si s'escau i no puc evitar-ho, perquè em lliguen i m'obliguen a consumir-ne, em prenc un anti-inflamatori i tal dia farà un any ;P com què no he de passar cap control anti-doping :D
un dia sense formatge és com dos dies sense sol,
m'agraden tots però em fascinen el maó, el gorgonzola i, entre altres, un fumat italià que vaig tastar de petit i que sempre sommio en retrobar alguna vegada,
ja posats a confessar, no he provat mai el Stilton,
l'apunto a la llista,
Bueno, Clidice, en esta entrada he entendido tot. Y es que me las has dado con queso, cagü en copito de nieve y en la raíz cuadrada de tres! ( ahí queda mi blasfemia). Confieso que me gustan casi todos, aunque el Stilton no lo probé, pero tiene toda la pinta de ser bien perfumado.
Te apunto dos quesos de esta tierra (además del "Tetilla" que es el más conocido) para tener en cuenta:
-"San Simón"
http://www.sansimondacosta.com/
-"Queixo do Cebreiro"
http://www.spain.info/TourSpain/Gastronomia/Productos+y+Recetas/Productos/M/0/Queso+do+Cebreiro?Language=es
Y que aproveche!
M'ho apunto però jo també tinc un problema (estem tots plegats tarats...):
Em falten els enzims que metabolitzen l'alcohol i llavors m'agafa una reacció semblant a l'al·lèrgia.
Malgrat tot, si hi ha bon vi faig una excepció i si hi ha bon formatge endavant les atxes! La combinació és excel·lent!
Vi amb xocolata no m'atreu...
Amb el plàtan si que m'agrada la xocolata però amb el formatge no ho veig clar...
En fi, aquesta setmana me'n vaig a comprar bon formatge!
FERRAN jo en somnio un que vaig tastar en un lloc molt peculiar, francès, el formatge, i que hores d'ara encara no he retrobat, una veritable obsessió.
SHANDY casi me avergüenzo de hablar de quesos ante alguien de tu tierra :D muchisimas gracias por los links, buscaré los quesos, sin ninguna duda! ya te contaré! :)
Ai GALDERICH aquests enzims, et fas gran, :P els meus enzims per sintetitzar l'alcohol són pràcticament inexistents, per tant, amb una canya de cervesa puc acabar en un karaoke cantant ranxeres, però no desisteixo. En tot cas em faig un tip de riure: senyor mosso! jo! jo! jo fufo! hips! :P
Benvolguda Clidice... compartim vici!! (homes a banda, imagino ;-)
M'encaaanta el formatge, de tots colors, textures i aromes. De fet, molts cops me n'estic de comprar-me'n perquè perdo el control!, haha... Obro la nevera, hi veig formatge... i al cap d'una estona ja no n'hi ha. Mmmmmmmm!!!
FERRAN ^^ d'això teu se'n diu competència deslleial? huahuahuahuahuahuahuahuahua aiiiiiii si ej keeeee, de lo del formatge vull dir, és clar XDDDDDDDDDDDDDDDD a veure si trobo algun restaurant formatger :D caldrà preguntar-li-ho al Quim Vila :P
També sóc formatgeadicta, però molt i molt.
Com més forts millor. Hi tinc deliri!!!
Davant d'una botiga de delicatessen, ja hi estic perduda acabo entrant sempre.
Ah! i la xocolata em perd...
però sempre negra, sense llet ni tonteries.
Això a mitja tarda... no es faaa!!!
;)
(A la nevera tinc Poulain).
Je,je,
ASSUMPTA, decidit! hem de fer una secta! :P
Lloc i hora.
;)
procuraré assessorar-me convenientment i passat vacances muntem una orgia ... formatgística ^^
orgia formatgística, que bo!!!!! jo m'encarrego del gorgonzola... :D
bé, bé, bé, haurem de mirar com ho fem. Passat vacances posem les bases de la secta i la presentem al Registre de Religions, algú que faci el favor d'obrir un compte en algun paradís fiscal i a menjar formatge!
No ho diguis dos cops, que amb la colla que hi som per aquí de ben segur et prendriem la paraula.
La bona companyia, la gana, les ganes i el bon gust ja veus que no hi falten!
;)
Jo també sóc "cheesetoteller" o formatjòfil que és més nostrat... i també la xocolata negra que sigui del 99% o superior.
Com han dit, un dia sense formatge és com dos dies sense sol...
Publica un comentari a l'entrada