dimarts, 8 de setembre del 2009

Manual del motxillaire (i1)

Bé, vist que la cosa de la reparació del meu PC s'eternitza, i és allí on tinc les fotografies editades i modificades, doncs tiro milles i vaig pel dret. Aquí us faig un resum del que servidora duia a la motxilla. Totes són coses útils i pràctiques de les quals el 50% no calen. O sigui que, per variar, i com és el meu costum, vaig fer el paperina. De tota manera m'he jurat que no ho faré mai més. A veure si em faig més cas la propera vegada.

1. Farmaciola: calmants per les picades dels insectes, pastilles pel mal de coll, unes tisores, un encenedor, iode, mercromina, repel·lent d'insectes, gases, genollera, tiretes de sutura, mocador per a fer un cabestrell, analgèsics, antibiòtics, col·liri, anti-inflamatoris (pastilles i pomades), Fortasec per la diarrea, Fave de fuca pel restrenyiment (que anem dos oposats), benes, guants de làtex, Compeed (essencial) i esparadrap. De tot això, què ens calia de bo de bo? Doncs el Compeed i els anti-inflamatoris. La resta: "per si de cas".
2. Necesser. No comment. Amb 1/6 es passa i de sobres.
3. Motxilla. Us presento la pobra desgraciada que ha fet amb mi la major part del GR-11. La travessa als Pirineus. Visitants, una motxilla. Motxilla, uns visitants. Imprescindible, no cal dir.
4. Sac de dormir, màrfega, llum frontal, coixí inflable (no cal, però no pesa), mapes, pastilles per convertir l'aigua en una beguda isotònica i clor per potabilitzar l'aigua.


continuarà ...

21 comentaris:

Ferran Cerdans Serra ha dit...

"Totes són coses útils i pràctiques de les quals el 50% no calen"
boníssim!! tornaré a passar per aquest post a la propera excursió,
bon dia!

Garbí24 ha dit...

Sento dir-ho , però en aquest cas el tamany si importa.....es massa gran , quines ganes d'anar carregada jejejeje . Sort que tu mateixa t'ho veus

Ferran Porta ha dit...

Mare meu! "Continurà" vol dir que encara duies més coses a la motxilla? D'això, anàveu a peu, oi? Jo m'hauria agafat un taxi! ;)
Espero la segona part amb delit.

Salut.

Galderich ha dit...

Amb quants camàlics fas els GR?
Ets el contrari del que faig jo amb els medicaments. Mai hi penso, només porto (quan em recordo) el meu Hemicraneal per a les migranyes! Sóc un desastre en previsió d'incidències!

Anònim ha dit...

Et falta la garrafa de 5l. d'aigua... per si us perdeu i no hi ha fonts...
I la tovallola, perquè amba aquesta carregamenta, quin fart de suar!

Manel Aljama ha dit...

Un article molt adient ara que en alguns llocs ja no saben ni quin aspecte en té una vaca...
Jo afegiria repelent de mosquits. El repelent cal que sigui un eficient pels mosquits que hi trobarem. Un metge o els llocs que aconsellen sobre viatges exòtics serà d'utilitat.

kweilan ha dit...

Jo m'emporto també un munt de medicaments per si de cas quan surto de viatge. I si no ho necessito, millor.

Francesc Puigcarbó ha dit...

¿que no s'hi pot anar en cotxe a fer G11 i coses d'aquestes? Al maleter hi cap molta teca.

Clidice ha dit...

FERRAN CERDANS, és que comences i no acabes :(

GARBI24, fa tants anys que la carrego ... però també fa uns quants que dic que això no pot ser :S

Gràcies FERRAN, si, hi caben moltes més coses, ja ho anireu veient :)

GALDERICH una s'acostuma a proveïr una megafarmaciola quan ha de dur uns quants dies els fills per la muntanya, així, a la brava. I aquesta vegada no vam agafar la bomba de succionar verí de serps! ara estic preocupada :P

RAMON, tot arribarà ^^

MANEL, si, el repelent el portem ... per no fer-lo servir gaire. Coses que passen :)

KWEILAN quan viatjo a l'estranger solc dur-ne molts, sobretot si no els he de carregar jo, abans de tornar els dono a algun hospital o dispensari. A la muntanya cal fer una previsió molt acurada, basant-te en els dies i els llocs, i les incidències que et puguis trobar. Però com què no els fas servir, sortosament, sempre acabes pensant que són massa.

FRANCESC amb cotxe? anatema!!! :P

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Què és un motxillaire?

Clidice ha dit...

Hola XIRU, no és normatiu però es una paraula que es fa servir en l'argot per a definir un caragol amb banyes optatives :)

Eumolp ha dit...

De la diversa panòplia que desplegueu la que m'activa tots els músculs horripiladors és aquest adminicle que anomeneu motxilla. Em suggereix mobilitat i absència de gasos contaminants. Horror dels horrors.

en Girbén ha dit...

La mare del tano! Quin fato!
D'acord amb el Compeed i amb el Relec... La resta es resol amb cinta americana!
Suposo que deuries traginar una mini biblioteca, ens l'ensenyaràs?

Clidice ha dit...

EUMOLP no patiu, ja ho fem els altres per vos. Tot sigui per evitar-vos sobressalts innecessaris. Pel proper post, tingueu el pot de les sals prop vostre, no voldríem pas ser motiu de cap cobriment. :)

Tens raó GIRBÉN, però ja saps que passa amb els "per si de cas". A més els escaladors heu d'eliminar pes d'aquest pel vostre material, que déu n'hi do com aneu de carregats :P

Clidice ha dit...

Ah! la biblioteca? crec que toca demà ^^

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Ah! Cada dia se'n aprèn una de nova.

Clidice ha dit...

No em diguis que mai has topat amb aquest llibre, ja té alguns anyets :) Manual del Motxillaire

rits ha dit...

aquest post m'ha anat perfecte! he començat a fer la motxil·la i llistes per la setmana vinent!
gràcies!

Clidice ha dit...

Me n'alegro! Bon viatge! :)

Anònim ha dit...

Caram,ets una dona organitzada!, he vist la farmaciola i està més que bé (sóc farmacèutica), és cert que sovint els "per si de cas" no els usem, però millor, oi?

Seguiré llegint aquesta nissaga motxillaire super interessant!

Clidice ha dit...

M'he ruboritzat HELENA, gràcies :) la veritat és que vam començar amb els fills, de 10 i 12 anys, durant força dies i no volíem tenir cap angúnia. Prou que en teníem amb el territori! que una cosa és que t'agradi la muntanya i una altra no ser conscient d'allò que t'hi pots trobar :)