dimecres, 10 de març del 2010

En Sidru, el nou tòtem de la informació turística

Maria Angustias Sacedón, segons sabem per l'entrevista que li fa l'Allau a The Daily Avalanche, és una pobra venedora de la secció de ferreteria del cortinglés que no sap parlar en castellà i que, pel que sembla s'està fent famosa allèn de les nostres fronteres, o de la ratlla pintada al mapa pels unionistes.

No me'n puc estar i li comento l'oportunitat periodística que seria presentar-li en Sidru Bracons i Farré, el pastor del Ripollès que sempre troben els que vénen de fora a l'hora de demanar una adreça a la nostra bella, bonica i olímpica capital, Bassalona. I és que és ben curiós que mai pregunten a cap altra persona!

Veient que no me'n sortiré, que aquest home està ocupat, l'Allau vull dir, no pas en Sidru que se la passa oblidant les ovelles i assessorant turistes en la bonica geografia urbana de Capital City, afluixo el foc dels cigrons, pujo al cotxe, i m'arribo en un moment de no res a Canaletes a fer-li una fotografia.

Un cop detectat el personatge, ara ja és cosa de l'Allau l'entrevista, que si m'encanto, els cigrons es queden sense aigua i ja em diràs tu que dinem avui!
En Sidru "caçat" a Canaletes en el moment que pretén, de totes totes, que l'entengui una pobra turista castellanoparlant, que havia gosat preguntar-li on queia l'estàtua de Colom. Aquí no es copsa, i llàstima que se m'ha "velat el carret", però es veia, clar i català, mai més ben dit, com la sotmetia a humiliacions diverses al crit de "jau!", "volta esquerra!", "jau!", "volta dreta!", "jau!"... i és que ja se sap com som els catalans de la ceba! (o de la meba!)

11 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Tenint en compte que del Corte Inglés a Canaletes els separen uns pocs metres, espero llegir ben aviat la tòrrida trobada entre en Sidru i la Maria Angustias. O entre Allau i Clidice, encara millor!

MARTELL DE REUS ha dit...

Quan era jove vaig treballar un dies a la Secció de Llenceria del Corte Ingles Diagonal fins que l'empresa em va acomiadar quan va descobrir que m'adreçava a les clientes nomès en francès.

Olga Xirinacs ha dit...

Jo li portaria al Sidru una ració generosa de cigrons acabats de coure i un porronet de negre de la Terra Alta. Pobre home, deu tenir un budell buit de tant d'enraonar.

Criticartt ha dit...

Per cert, les ovelles oblidades pel Sidru les deus tenir donant voltes a la teva taula de la cuina, no?....

Allau ha dit...

Gràcies, Clídice, per facilitar-me la feina. De totes maneres, et necessitaré com a intèrpret, que aquest Sidru parla un català molt tancat i jo sóc de Bassalona.
Puigmalet: la Maria Angustias treballa al Corte Inglés de Maria Cristina, ho tenen difícil per creuar els seus camins.
I la tòrrida trobada entre l’Allau i la Clídice es va produir fa poc, però no ens agrada esbombar intimitats.

Galderich ha dit...

En Sidru i l'Angustias... zona alta i pagesia... què en faria amb aquest material n'Àngel Guimerà!

Garbí24 ha dit...

No sabem si la noia va creure el jau!!!

Robert ha dit...

..-.jajaja, ets una autèntica cracka....records al sidru i si necessiteu un interpret aqui estic per ajudar-vos que no dec ser un tros d'home però si que sóc un home del tros...

en Girbén ha dit...

Recordo bé quan vaig conèixer al Sidru. Baixava de fer el Pastuira i ell, amablement, em va deixar passar la tamborinada a redos de la seva cabana de la Coma del Catllar.
Ara recordo haver-li dit: Però home de déu, com pot ser que no hagi estat mai a Barcelona?

LEBLANSKY ha dit...

Haw, haw, haw! Amb BSO ja hauria estat total, m'imagino al Sidru cridant "Jau!" i no puc deixar de riure! Molt bona!

Clidice ha dit...

Puigmalet l'Allau et confirma que la trobada s'ha produït, i tòrrida no ho sé, però que al cap de les hores hi havia algú "torrada" això t'ho garanteixo (hips! ui, beddó :P)

MARTELL doncs vaja! i no van tenir en compte l'inusual augment de les vendes? perquè segur que havien pujat, que ja se sap amb certs idiomes ^^

Olga prou que m'ho penso. Per mi que s'ho pren com una mena d'apostolat :)

Criticartt ai, calla calla, que sort n'he tingut la nit passada que no podia dormir i vinga comptar-les! :D

Allau quan tu ho vulguis xicot, que en Sidru és un minyó prou xiroi a qui li agrada molt la xerinol·la i xerrar pels descosits! :) Si, millor que els detalls de l'encontre els deixem a banda, sinó que s'espavilin els paparazzi (hihihi)

Galderich un clàssic en faria, un clàssic. O vistos els personatges ... llàstima? :P

garbi24 i tu sempre pensant el mateix eh! i mira que t'agraden els concursos de gossos d'atura! :D

Robert vaja! i jo que et feia un tros d'homenàs! ai la virtualitat, sempre enfonsa les il·lusions ^^ merci :)

Girbén ja sabia jo que calia chercher le farceur. Que me'l vas enredar i ara només fa que fer-nos quedar malament amb els turistes, poca suelta, que ets un poca suelta :D

LEBLANSKY al darrera teu, i d'algun altre de la colla pessigolla, últimament se'm disparen les neurones cosa mala. Acabaré havent de dur un barret d'aquells de dutxa perquè no em caiguin :P