dijous, 17 de setembre del 2009

Dia cinquè (i2) i sisè. Últim lliurament


Gràcies a l'Iñaki, un muntanyenc que també passa les hores com nosaltres al refugi, i que és físic, que ja se sap que els físics surten de sota les pedres quan més els necessites, he pogut entendre una mica més això de la curvatura de l'espai temps. I m'ha apuntat algunes pistes sobre les novetats en física i els acceleradors de partícules que m'han encantat.

L'única preocupació que em queda al respecte és: si el nou accelerador de partícules provoca un forat negre on anirem tots a parar? i, algú sap si hi ha bars als forats negres? i, si és veritat que no hi pot entrar la llum, com ens ho farem per saber si ens han dut un gin-tònic, o el cambrer ha agafat alguna ampolla d'Armagnac en comptes de la de Tanqueray? Seria realment dramàtic.

Tot això em preocupa. Llegeixo a la pàgina 89 del llibre d'en Hawking:

"Tenemos una idea bastante aceptable de su comportamiento en tiempos futuros: el universo se seguirá expandiendo a un ritmo cada vez mayor. El tiempo seguirá transcurriendo indefinidamente, al menos para aquellos que sean suficientemente cautos para no caer en algún agujero negro.
"

Aleshores, si realment l'expansió de l'univers s'està accelerant, què vol dir? que mantindrà aquesta acceleració constant o, que l'acceleració augmentarà, de tal manera que no només podem acabar perdent de vista Proxima-Centauri, sinó que cada dia haurem de fer un recorregut més llarg fins al forn de pa?

Les prediccions meteorològiques als Pirineus aragonesos, no a Proxima-Centauri, són de tempestes durant tot el dia i diversos dies. Com què no estem disposats a passar a més de 2.500 metres durant hores esquivant llamps, ja ho hem fet i ens vam jurar que no ho faríem mai més, els vint dies es veuen reduïts a sis. És hora de tornar, la prudència s'imposa. Un altre muntanyenc, en Toni, que també plega i té el cotxe aquí, ens baixa l'endemà, amb l'Iñaki, el físic, fins a Osca. Prenem un autobús cap a Saragossa i d'allí, en un atac d'irresponsabilitat econòmica, l'Ave fins a Barcelona. En una horeta i poc ens plantem a la city i a dinar a casa.

Ara hem de decidir què fem amb tants dies pel davant sense cap pla establert.
Potser la bicicleta serà una bona solució ... si, definitivament, la via verda Ripoll - Sant Feliu de Guíxols. Una ruta tranquil·la, guiri, per a poder fer a més de 40ºC. No hi toquem gaire, ja ho sé, però com deia el meu sogre: "als carlins que els mati Déu!"

16 comentaris:

Striper ha dit...

Molt bona l'ultima dita.

Garbí24 ha dit...

El tema del forat negre....es una cosa que sempre tinc al cap....;)
Bona experiència encara que curta, va anar bé amb la bici?

kika ha dit...

això de l'expansió de l'univers em preocupa ara! no hi havia caigut, però clarament el forn de pa cada dia serà més lluny! bonissima aquesta!!! :-)

Galderich ha dit...

OOOOOOOOOOOOOOOOOOhhhhh!!!!
Jo que volia fer la travessa amb tranquil·litat a partir de la teva narració... M'he quedat sense matar carlins!
L'aventatge que té agafar la bicicleta, però, és que si l'Univers s'expendeix el pots atrapar millor que a peu! ;-) (Perdona un acudit tant dolent!)

Anònim ha dit...

Doncs, cap a Ripoll s'ha dit... al bressol de Catalunya.

gatot ha dit...

definitivament, una dona de contrastos!
:)

a l'ave-tgv amb motxila xiruques? :D
no vas pas tenir de company de seient en Llongueras? eh? eh?

petons sense forats!

Allau ha dit...

L'estació de Delicias és la prova que els forats negres existeixen.

Francesc Puigcarbó ha dit...

aquesta fotografia m'ha portat a l'infantesa quan veia a l'Estany les plujes d'estels.
L'Univers no s'expandeix, es contrau (sembla) de fet ningñu en té ni puta idea, i l'accelerador, aquesta joguina que ha costan 10 mil milions d'euros estpa avariat i no se sap exactamente quan tornarà a funcionar (diuen que al novembre). La meva teoria és que s'han adonat que no funciona i no serveix per a res i ara no saben com justificar-ho, que també podria ser. Quan es vol jugar a ser Déu, passen aquestes coses,

Clidice ha dit...

Oi que si STRIPER? ^^

GARBI24 si és curta però intensa, tot correcte. Amb la bicicleta vam anar pse, a 43-44ºC es fa pesat, però és una ruta fàcil :)

KIKA poca broma amb això, que ja han tancat un forn a tocar de casa i ara hem de caminar més :P

GALDERICH! castigat al racó de pensar! :D dolent? espantós, horripilant!!! :P

Hola RAMON, si, el bressol de Catalunya i d'un punyetero port, grrrrr :P

Mira superGATOT, o sia, si hagués vingut en Llongueras m'hagués fet metxes ... als cordons de les xiruques, o sia, em comprens no? si o què?

Oi que si ALLAU? te la mires i penses: ai ves! quina manera més burra de llençar els quartos! amb el favor que m'haguessin fet donant-me'ls a mi! :P

Doncs FRANCESC en Hawking diu que s'expandeix. Jo, per si de cas, no m'hi fico, que prou feina tinc a entendre-hi un borrall de tot plegat :) I (rubor) a mi em pirren aquestes maquinetes que "fan coses" ^^ encara que s'espatllin, tot té un aire tan ... de ciència ficció :)

gatot ha dit...

:)
moi, je t'ai bien compris, ma cherie!
:P

gross bissou!

Francesc Puigcarbó ha dit...

l'Univers és molt gran, tia!

Clidice ha dit...

Monsieur le Chat: un gros bisou pour vous ^^

FRANCESC, no cardis! jopeta, així no cal que em cregui un prospecte de viatges que em van enviar l'altre dia, em sembla que no tinc tants dies de vacances com per anar i tornar :D

Angel Corrochano ha dit...

Imaginación no te falta
A mi eso de la expansión del universo, el acelerador de partículas, etc me tiene cautivado hace tiempo ... aunque maldita la hora en que entiendo para que nos servirá a esta humanidad desquiciada ...
buen blog, pienso volver, sin duda

Cordiales saludos

Gracias por pasar y comentar en fotosqueimportan

Clidice ha dit...

Gracias a ti ANGEL por compartir tus fotos con nosotros :)

Cesc Ginesta ha dit...

Catxis en la mar!! tenir que deixar-ho al sisè dia.....i no es tracte de rès biblic...
Això fa molte ràbia, a mi me la faria, ja que jo vaig estar per allà la primera quincena d'Agost i "Mareeeeeeeeee, la calor què fotia".....
Però mira, encara no he "tastat" l'ave, i en tinc unes ganes....

Clidice ha dit...

Prova'l CESC :) la veritat és que és molt còmode :)