divendres, 25 de setembre del 2009

Les coses de la grip

Per si algú en vol saber més ;-)

La grippe à Paris pendant l'hiver 1802-1803
(Article de LENTZ Thierry )

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo estic molt preocupat per MArilyn MAnson q s'ha contagiat epr la grip, tot i que assegura, que no hi ha tingut res a verue les seves pràctiques zoofiles amb porcs!
(no es conya eh!)

Clidice ha dit...

de debò GLAMBOY69????? què superfort!!! ai que em pix de la risssss!!!! :D

Carmen ha dit...

Eiiii! Que l'altre dia em van mirar malament per tossir en la cua del super.

Clidice ha dit...

No fotis CARMEN!! la gent està molt malament, però no m'estranya amb el bombardeig dels medis :(

gatot ha dit...

Clídice: tu que ets una noia cultivada, informada i prou poc sospitosa... -ja sé que em diràs que és demanar massa i que altra feina més interessant i remunerada tens, però...- , no et crida l'atenció la insistència en la instrucció a les escoles que nens i nenes es rentin les mans ben netes?

jo, que vaig començar veterinària, tenia entès que la "grip" era una infecció que s'encomanava per via aèrea... però encara no he llegit enlloc que algú es pregunti què tenen a veure les mans amb les vies respiratòries...

i de mentres, sembla que ja no hi ha crisi, no?

Clidice ha dit...

GATOT, gràcies pels afalacs, però llaurada i justet, informada en gairebé res i espero que sí, poc sospitosa, més per innocent ;) que no pas per res més. I tens raó, tot plegat fa tuf de socarrim, i els que no pateixen gaire la crisi semblen els laboratoris, que aquests mengen a part, una altra mena de Millets, però amb més poder.

Francesc Mompó ha dit...

Així com hi ha serps d'estiu, podrìem començar a denominar l'assumpte de la gip alfabetitzada com a serp d'hivern?
Ja ha passat per països molt més pobres que a Europa (hivern americà) i que jo sàpia no s'hi ha donat cap mortandat escandalosa.
Qui segur està fent l'agost en plena tardor són les indústries farmacèutiques.
Aix, si és que ens manipulen com volen.
Salut i Terra

Striper ha dit...

Jo crec quie estan fen agafar psicosis a la gent.A mi tambe!!!

kika ha dit...

doncs jo fa uns dies que em venen estornuts, i em preocupa quan hi ha gent a la vora...
respecte a rentar-se les mans: als usa han fet posar uns dispensaris de sabo i piques a les entrades de tots els selfsevices (de les universitats i escoles). no se si es passen o hi ha alguna rao seria aqui.
de fet, com deia aquell: ja esta be que acostumin a la gent a rentar-se les mans. ho haguessin hagut de fer sempre, no?

Ferran Porta ha dit...

M'he llegit alguns trossos de l'informe adjunt (francament, llegir-me'l tot... no, no podria). Em quedo amb la part on explica que, "gràcies" a la grip del 1803, París es va renovar per dins i per sota.

En el fons, és la història de sempre: renovar-se o morir. Mai més ben dit.

Petons sense manies!

Clidice ha dit...

FRANCESC és una mica el que diem tots: s'ha desviat el focus de preocupació de la gent a la salut per tranquil·litzar la cosa social i econòmica. I, de passada, fer uns quants calerons, que els rics no en tenen mai prou. Ja se sap fer tot allò que fan és molt estressant.

STRIPER no ho permetis, has passat mai una grip? doncs serà el mateix si et toca.

KIKA la "brutícia" no emmalalteix. Hi ha extrems per a tot, si vas al lavabo és normal que et rentis les mans, però no pots estar tot el dia fent el Ponç Pilat oi?

Justa FERRAN, estem en una cultura que sembla que, de sobte, tothom se sorprengui que els humans morim. Jo, a vegades, penso que m'han abduït tu, perquè I dont pill never :D