dimarts, 7 d’abril del 2009

Cinema de codi obert - Stray Cinema

Aquest projecte de la UOC recull la idea plantejada pels pioners en cinema de codi obert, els creadors de Stray Cinema. Ells havien estat els primers de proposar un joc de creació en què, a partir d'un material audiovisual en brut, es demanava als usuaris que generessin les seves pròpies peces audiovisuals, adaptant i manipulant el material de base d'una manera totalment lliure i incorporant-hi fins i tot una part de material propi.”

“Ara qualsevol persona del món que vulgui participar en aquesta tercera edició de Stray Cinema només ha d'entrar al seu web i baixar el nostre material per a crear la seva pròpia versió d'un film de com a màxim dos minuts de durada. La seva proposta de muntatge la pot penjar a straycinema.com perquè la resta dels internautes la puguin veure i valorar. De fet, seran els usuaris mateixos els qui votaran els seus films preferits. Els cinc més votats seran projectats en un acte que tindrà lloc a Barcelona a final d'aquest any."

"El cinema obert no ha de competir amb el tradicional; és una proposta més, i simplement s'ha de tenir present com a possible via de modificació. En aquest sentit, l'art és experimentació i el cinema obert és una cosa més que s'afegeix a l'experimentació audiovisual."

De l'entrevista a Raúl Broceño i Roger Calvet al butlletí per a estudiants de la UOC, Wok, número 39 (04/2009)


1 comentari:

Ferran Porta ha dit...

Osti, quina cosa més curiosa, no? No n'havia sentit a parlar mai.
M'al·lucina tot el que es pot arribar a fer amb les "noves tecnologies"; ho trobo interessantíssim.