dimecres, 15 d’abril del 2009

Vull una nuclear al meu poble!

Vull una nuclear al meu poble

I estic decidida a fer-ne campanya. No, no m’he tornat ximpleta, aquesta és una petició perfectament raonable.

Visc a Esparreguera, on vaig néixer ara fa ... marededéusenyor, com passa el temps! La meva vila és, com se sol dir, una bonica vila al peu de Montserrat. Bé, això de bonica ho podríem dir en passat, perquè entre les dotze graveres, els polígons, les carreteres, les urbanitzacions, les cases seriades, els blocs de pisos ... de bonic bonic n’han quedat un parell de carrers i para de comptar. En tot cas és un poble, cosa que el fa candidat a donar un nivell de vida més amable i agradable que una ciutat.

Doncs bé, resulta que les polítiques dels ajuntaments que hem tingut fins ara, tots d’esquerres, socialistes i iniciatius, amb algun regidor perdut esquerranós i algun convergent, han estat sempre de poc desenvolupament de la indústria, d’autisme respecte a la necessitat d’incrementar la fiscalitat (no fos cas que perdéssim vots), d’únic creixement de la construcció que ens ha convertit en un poble dormitori, i de nul·la gestió econòmica. Resultat: un Ajuntament pràcticament en fallida, sense cap patrimoni, inversions zero o gairebé zero, falta de places a les guarderies, els nens en caragoleres perquè hi ha aluminosi, un CAP que val més deixar-ho córrer, pocs serveis i mal fets, comerç sota mínims, un urbanisme repugnant, falta d’aparcaments ... no continuo que ploraré.

A això, si hi afegim que al nostre voltant hi ha una indústria com la Kao (que paga impostos a Olesa de Montserrat), com l’abocador de Can Mata (que paga impostos a Els Hostalets de Pierola), i la Solvay (que paga impostos a Martorell) i que també ens contaminen a nosaltres, però que no en veiem un ral, la meva petició es torna d’allò més raonable.


Una central nuclear ens permetria tenir el consum elèctric gratuït, per exemple. Segurament patrocinarien tots els equips esportius de la vila, i de passada les caramelles, els geganters, les sardanes, els castellers, els Pastorets, la Passió, el Patronat Parroquial, els Amics de l’ermita del Puig ... L’Ajuntament tindria “pasta gansa” per arreglar carrers, places, piscines, pavellons i tot els equipaments que se’ns acudissin. La nuclear pagaria autocars a l’hivern per anar a esquiar, amb forfets pagats. Els avis viurien com a reis, tot el dia de “boleiu” amunt i avall i “gratis total”.

En contra?

Seguretat: mentre no m’hi posin de tècnic de seguretat en Homer Simpson ja m’està bé.

Salut: l’altre dia sentia a la ràdio que ara resulta que el Baix Llobregat és una de les comarques de Catalunya amb un alt índex de càncer. A més comptant que rebem la contaminació de la resta, ja no ve d’un pam.

Residus: no cal patir-hi, ja els llençaríem en alguna altra banda on no se n’adonessin. Es fa així, oi?

Impacte paisatgístic: Bé, proposo pintar-la del mateix to que Montserrat, fins i tot podríem fer-la com aquell gosset que tenen al Guggenheim de Bilbao, tota plena de floretes. O potser ja en fan de soterrades, ves a saber. I, si ho volen, ja poden fer-la just al darrera de casa.

És més, ja posats, i en previsió d’alguna guerra absurda a la que ens abocaran, tard o d’hora per tal de solucionar la crisi (s’admeten apostes), proposo també que pintin una diana al terrat de casa. M’atorgo el dret a rebre el primer míssil, no fos cas que en quedéssim algun i haguéssim de sobreviure al desastre.


8 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Poca broma: malgrat les polèmiques cada cop que, històricament, s'ha parlat del tema de les nuclears, bé hi ha gent (poca, sí, però gent) que hi està a favor. Està clar que l'ajuntament en qüestió rep pasta gansa, a canvi. Ara que... vols dir? Ni que en Homer es quedi a Springfield, lligat a un arbre... no sé, no sé...

kweilan ha dit...

Hola! M'ha cridat l'atenció aquest títol del teu post. La veritat que tal com ho pintes no sé què és pitjor. Jo no visc en una gran ciutat i m'agraden els pobles i penso que s'haurien de cuidar una mica més.

Salvador Macip ha dit...

Amb aquestes ideesaviat et faran alcaldesa! ;-)

Clidice ha dit...

Ferran,

ara et diré una cosa que no em farà simpàtica. No estic en contra de les nuclears. Ni a favor. Estic a favor de què la gent comenci a deixar d'amagar el cap sota l'estora. Hi ha un Txernòbil, sí, però no cal anar tan lluny, només saltar la "ratlla", per veure un país com França que ho gestiona força bé. Però com què és políticament incorrecte (ara tothom ha de dur mocador palestí sinó el marquen amb la creu, xocant), no se'n parla i prou. S'hi està en contra sense tenir-ne ni idea de com funciona o de com podria funcionar. Entretant només fem que cremar combustible fòssil i enviar merda a l'atmosfera. Als poders fàctics ja els va bé aquesta inòpia col·lectiva. Com sempre ens empassem el tòpic i repetim eslògans.

Ara mateix escric amb un atac d'al·lèrgia provocat per les emanacions que m'arriben de la química del poble del costat, que a base de que alguns facin l'egipci, caldria veure quins sistemes de seguretat fan servir. I un rave em crec jo que siguin de circuit tancat!

El vent em duu un inconfusible aroma de metà de tota la merda de Catalunya que s'aboca, sense sel·lecionar, a l'altre poble. Això sí, els barcelonins no pensen on va a parar la seva merda oi? Que ha d'anar a alguna banda? és clar que sí, perquè no la colguen als testos del seu balcó, o a la platja de la Barceloneta. Molta bicicleta i molt poc seny.
De vespres veig la flamerada de la xemeneia de l'altra química, a l'altre poble. Hi ha zones on ni els inspectors de la Generalitat hi tenen dret a entrar.
Algú es pregunta què passa en una fuita de clor?
Quina por m'ha de fer una nuclear? Evidentment que no en vull cap, però el que no m'agrada és aquesta mena de "pensar bé" que s'ha instal·lat en el nostre món. La Inquisició d'esquerres no és més que això: Inquisició. I t'asseguro que és exactament igual que la de dretes ... o pitjor, per hipòcrita.

Manel Aljama ha dit...

Tens tota la raó. Moltes vegades les coses no són com ens les diuen.
Què està passant? Fa quatre dies es deia que havia una conspiració perquè no es parlés del "canvi climàtic" i ara si ho poses en dubte et diuen de tot. LLavors?

La temperatura mitjana ha pujat sí. Hi sequera en un lloc i inundacions en un altre. El desglaç d'una glacera suissa descobreix una mina romana i cada dia l'antàrtida es desfà. Però ja el Titànic xocà amb un glaçonet al 1912.
Aixi tens tota la raó amb el panorama que teniu no seria tant dolenta la proposta.
Potser per això estic amb tu i cal ser políticament incorrecte i questionar-lo tot. Absolutament tot. Com deia LLach (o Kavafis!) "més lluny hem d'anar més lluny"Manel

Ferran Porta ha dit...

Especialment en les últimes tres o quatre línies del que "em" comentes estic 100% d'acord amb tu!

Борис Савинков ha dit...

T'has plantejat demanar un abocador de residus radioactius o una presó? Pensa-hi... tot és millorar el poble.

Clidice ha dit...

Tot és posar-s'hi! tot i que no voldria abusar i que del consell comarcal ens diguessin que ho volem acaparar tot :P