dilluns, 27 de setembre del 2010

El complex d'nkali


Aquesta setmana passada que l'he dedicada a fer experiments, més o menys reeixits, no he seleccionat cap web, que a les webs els "toca" divendres. Per això avui us recomano un apunt impressionant que ens ve de Galízia, de mà de la Shandy, (blog molt recomanable) amb uns vídeos imprescindibles. A vegades cal que algú ens recordi les obvietats.

15 comentaris:

Sandra D.Roig ha dit...

Aquest sensor per trobar les històries més interesants!,
m'ha encantat i he rebut una lliçó mestra que havia oblidat per obvia.
Una abraçada.

Garbí24 ha dit...

serà qüestió de fer-hi un cop d'ull, bona setmana.

Jesús M. Tibau ha dit...

gràcie sper la recomanació

Alberich ha dit...

Quin enllaç més interessant i quines obvies veritats. És cert que anem alimentant els prejudicis i, sovint, ni ens en adonem!
Salut.

Lluís Bosch ha dit...

Clidice, gràcies per aquest enllaç. És molt saludable sortir a veure quins blogs es fan per aquests mons, i anar-se airejant. Un cop hem connectat amb la blogosfera extremenya (extremosfera?) ara caldrà que ens endinsem a la galaicosfera?

Evocacions ha dit...

Un bon bllog

Brian ha dit...

Acabo de publicar un comentari al bloc d'en Leblansky -a propòsit de la vaga- en que, en certa manera, faig referència als problemes que posa de relleu en Noam Chomsky. Com que he quedat una mica extenuat, perquè és inusualment llarg ;-) em remeto al que dic allà.

Vida ha dit...

Obviament ens agraden els teus suggeriments :)

Francesc Puigcarbó ha dit...

és el que tenen les obvietats, que són obvies. Una aportació teva que és d'agraïr.

María ha dit...

Me he enrollado tanto con le vídeo de Chimamanda, que me perdonas si me salto el traductor, CLI.

Es un gustazo escuchar a esta mujer, porque lo cierto es que lo que relata nos ha ocurrido en cierto modo a todos, vemos y creemos lo que nos cuentan y si sólo tenemos una visión de las cosas estereotipada y llena de topicazos, tendemos a generalizar pensando que todos caben en esa descripción.

La verdad, me he ido directa la video y no he leído el blog, a pesar de ser Gallega, que mira tú por donde no conocía ningún blog de un gallego, otro día con más tiempo me paso por aquí y salto un rato al de ella.

Gracias CLI, petons y feliz tarde.

Anònim ha dit...

Com sempre ets un radar de bons blogs, Clidice! M'ha encantat la reflexió sobre els estereotips!

Anònim ha dit...

M'ha encantat el vídeo, sovint no ens adonem de l'etnocentrisme que patim a occident.
Gràcies!

Clidice ha dit...

Gràcies a tots i a totes pels comentaris. M'agrada que aprecieu el blog de la Shandy, és una molt bona escriptora i sempre proposa temes molt interessants. I la Chimamanda Adichie ens enfronta a un dels pitjors defectes que patim tots els humans: creure'ns que ho sabem tot dels altres, moltes vegades sense ni tan sols preguntar.

Galderich ha dit...

Clídice,

Un bon regal per a la salut mental. Fins ara no l'he pogut veure i he decidit que demà els passaré als alumnes ja que comencem el tema del colonialisme. Els anirà bé plantejar-se un altre punt de vista de manera tant directa malgrat que sempre els digui que patim d'etnocentrisme!

Clidice ha dit...

me n'alegro Galderich, no sé si hi sóc a temps, però el mateix vídeo està a TED, potser dóna menys problemes que el Youtube